[duurzame d-day] rescued confetti love songs

December 2013 stapte ik in het huwelijksbootje. Mijn goede voornemen? Dit zo groen mogelijk doen. Want wat blijkt? Trouwen mag dan misschien wel voor eeuwig zijn, maar duurzaam is het – helaas vaak – allesbehalve.  Maar ook na mijn Winter Wonder Land bruiloft kan ik het niet laten af en toe EcoFab trouwtips te geven over dingen die ik tegenkom, zoals ik laatst deed over het vermaken van oude trouwjurken.

Door mijn blogjes over het (ver)maken van jouw trouwjurken en vintage japonnen vraag ik me af waarom ik toch een “gewone”  jurk gekocht heb. In ieder geval lijkt er genoeg duurzame keuze te zijn op het gebied van kleding, schoenen en accessoires. Maar hoe zit het met de rest van de aankleding?

Op de webshop van Gaaf!hergebruik kwam ik überschattige confetti tegen. Nou is confetti soms een moeilijk onderwerk, aangezien je hiermee kan vervuilen. Maar – zeker op een binnenlocatie – hij is zo schattig dat ik hem toch wilde delen.

Okay, zorgen voor afval is niet goed, maar omdat ze gemaakt zijn van gerecycled papier heb ik er toch een beetje een zwak voor. En wetende dat dat papier muziekpapier is… dat klinkt als liefdesmuziek in mijn oren!

Dus als je al kiest voor confetti, weet je dat je met deze confetti in ieder geval iets minder fout zit. Ook leuk op bed in plaats van rozenblaadjes!

info

De confetti is niet echt goedkoop: je betaalt voor een zakje € 4,95 via gaafhergebruik.nl. Maar creabea’s kunnen zelf (ook met hulp van vriendinnen/ceremoniemeester) ook aan de slag met een pons.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *