[duurzame d-day] trouwjurken part one: vintage

December 2013 stapt Green and the Cities’ José in het huwelijksbootje. Haar goede voornemen? Dit zo groen mogelijk doen. Want wat blijkt? Trouwen mag dan misschien wel voor eeuwig zijn, maar duurzaam is het allesbehalve. Volg haar in haar zoektocht hoe je zo eco mogelijk kan trouwen. Vorige keer kon je al wat lezen over schoenen. Deze keer: trouwjurken. Misschien wel hét belangrijkste op jouw trouwdag, in ieder geval voor ons vrouwen, is DE JURK. Al het andere maakt niet uit, als de trouwjurk precies is zoals je gedroomd hebt, kán het niet mis gaan is vaak de gedachte. In ieder geval legt een goede jurk een mooie basis voor een supermooie dag. De trouwjurkenindustrie is huge. En vaak betekent dat dat je minimaal een half jaar van tevoren een jurk moet bestellen. Soms zelfs een jaar! En dan heb je misschien wel een jurk die zo populair is dat je je ook niet echt meer uniek voelt. Met een vintage jurk zit dat wel anders.

peplum satijnen jurk met sleep

Laura Dolls peplum satijnen jurk voor Helemaal van nu is de peplum. Over het schootje, de franje die alle vrouwen flatteert, schreef ik al eerder in een van runway naar your way-artikel. Deze jurk sluit daar helemaal bij aan. En bovendien heeft ‘ie ook nog een sleep! Hij is wat aan de grote kant, maar als je (of iemand die je kent) behendig bent kun je hem mooi innemen, en wie weet de puplum een beetje inkorten. En dan heb je voor € 70,- een unieke jurk!

semi-strapless a-lijn jurk

Wil je een strapless jurk, maar vind je dat net iets te bloot? Of ben je bang dat hij afzakt? Dan is deze jurk met doorzichtige bovenkant misschien iets voor jou. Een tijdje geleden kwam ik deze tegen in “mijn” kringloopwinkel. Last time I checked was ‘ie er nog, dus als je wil, neem een kijkje bij OMR Kringloop in Rotterdam Zuid. Ik heb geen idee hoeveel hij kostte, maar wel dat hij iets groter is. Dus wederom: als je naaiskills hebt… Ik moet zeggen dat ik wel verbaasd was, want de meeste 2ehands jurken in de kringloop zijn, uhm, nogal outdated. Als je een eighties themed bruiloft hebt, is de kringloop de place to be!

kort-lange jurk met blauwe binnenkant

Laura Dolls lang korte jurk met blauwe binnenkant voor Laura Dolls lang korte jurk met blauwe binnenkant achter Zoek je een showstopper? Zoek dan niet verder! Mijn oog viel direct op deze high-low jurk. Hij is niet voor de “gewone” bruid door de kortere voorkant. En de “puizige” binnenkant is ideaal voor het blauwe in something old, something new…! Ook deze jurk is voorzien van een mooie sleep. Met € 65,- is het een koopje!

fifties gedrapeerde fluwelen jurk

Cherised online fifties gedrapeerde fluwelen jurk achter Een plaatje, dat is deze jurk zeker. Met de stof op de heupen is hij zeker niet geschikt voor elk figuur, maar uniek is deze fluwelen jurk zeker. De draperieën zijn erg mooi gedaan, en wow, wat een sleep! Helaas betaal je ook wel wat voor deze fifties jurk, $ 1.250,- (€ 932,42), maar dat betaal je ook zo voor een nieuwe jurk. Voor meer info: scroll bij de link hierboven naar ongeveer halverwege de pagina (de zevende jurk). Laura Dolls heeft trouwens in de winkel in de Amsterdamse Wolvenstraat (9 straatjes!) nog veel meer trouwjurken. Meer info over hun trouwjurkenafdeling vind je op de website antieketrouwjurken.nl. Bovendien opent de vintagewinkel in september een tijdelijk bruidsjurkenartelier. 21 en 22 september kun je op afspraak heerlijk passen (en misschien wel slagen) in het Huis met de Hoofden. Bovendien kun je vanaf Centraal Station wel heel origineel naar de locatie op de Keizersgracht 123 gaan: op verzoek kun je in het huwelijksbootje stappen en word je naar het Huis met de Hoofden gevaren. Aanmelden voor dit alles kan via service@lauradols.nl. Voor ieder is er dus zeker wat wils! Zou jij voor een vintage trouwjurk gaan? En welke van deze jurken is jouw favoriet?

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *