ecofab kerstshoppen: kerstmarkten in nederland

Sinterklaas is voor mijn gevoel nog maar net in het land, maar stiekem verlang ik al naar de kerstperiode. Maar, vrouw van principes die ik ben – ik eet geen kruidnoot als de Sint er nog niet is en zet geen kerstboom neer als de goede man nog het land niet uit is – de kerstmarkten moeten nog even op zich wachten. Gelukkig mag ik voor mijn werk veel over kerstmarkten schrijven, en daardoor kwam ik erachter dat die consumentisme-gebaseerde kerstpret ook duurzaam kan zijn!

Door mijn ervaring met kerstmarkten (in 2007 beleefde ik mijn “ijsdoop”) en opgescharrelde info de afgelopen maanden heb ik een mooi lijstje gemaakt hoe jij de kerstmarkten ook door ene groene bril kunt zien. Woensdag gaf ik een overzicht van de EcoFab kerstmarkten in Hamburg, vandaag kerstmarkten in Nederland.

el’sina in kerstsfeer @ diemen

Jong en oud komt samen op deze kerstmarkt waar bijzondere, fairtrade en duurzame producten verkocht worden. De sfeer wordt nog eens versterkt door Muziekschool Diemen en andere muzikanten. 14 december

pop-up your shop @ dordrecht

Van handgemaakte spullen tot oude voorraad en van vintage items tot tweedehands spullen, op deze pop-up markt, die eigenlijk meerdere winkeltjes zijn, vind je ontwerpers, retailers en webshops. Leuk om te combineren met de kerstmarkt van Dordt! 14 en 14 december

feelgood market @eindhoven

Lokale ondernemers verkopen elke 3e zondag van de maand biologische delicatessen en streekproducten. In december krijgt dit een kerstige tintje en breidt de markt uit tot drie hallen. Met de Londense Camden, Portobello en Bourough markten in het achterhoofd is dit een erg gezellige en unieke markt.  22 december

circus treurdier kerstmarkt @ amsterdam

Deze bijzondere kerstmarkt wil het einde van de crisis inluiden. Bezoekers kunnen zich voor allerlei positieve initiatieven aanmelden of informatie inwinnen over bijvoorbeeld groene energie, duurzaam voedsel uit de buurt, hulp aan anderen, broodfondsen, diverse websites voor de weconomy of andere positieve idealistische initiatieven. 24 december

Ga jij wel eens naar kerstmarkten? Ik hoor graag jouw aanraders!

Liefs, José

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *