ecofab nieuws week 13: lichtdruppels & nieuwe eco babylijn

Het is woensdag en dat betekent dat het weer tijd is voor het EcoFab nieuws! Ook deze week heb ik alle leuke nieuwtjes uit mijn inbox verzamelt zodat jullie weer helemaal up to date zijn van het mooie, duurzame nieuws.

organiseer je eigen kledingruilfeestje!

Kledingruilfeestjes zijn hartstikke leuk. Geen wonder dat Little Green Dress het zo goed doet. Maar het kan zomaar een tijdje duren voordat er weer zo’n swop party bij jou in de buurt is, en het is maar net afwachten of er nog meer ruilliefhebbers zijn met jouw maatje en smaak. Daarom heeft Maartje van Little Green Dress de handen ineen geslagen met de Schone Kleren Campagne en hebben ze een leuke DIY-kit ontworpen waarmee jij zelf een kledingruilfeestje organiseert. Het kledingruilpakket bestel je via schonekleren.nl.

bavaria hergebruikt water

Nu de zomertijd ingegaan is, en het weekend mooi weer belooft, krijg jij misschien wel zin in een pilsje. Ik moet de goudgele rakkers nog even laten staan, maar ik weet wat een warm zonnetje op je bolletje kan doen! Bierbrouwers houden prachtig mooi water over na het produceren van bier, en nu gaat Bavaria dit terugleveren aan boeren in de directe omgeving. Zo wordt er slimmer gebruik gemaakt van water. Deze stap is onderdeel van het project Boer Bier Water. Proost!

ekoplaza bundelt krachten 4 nl food & health experts

Een aantal jaar geleden benoemde biologische supermarkt Ekoplaza een aantal BN’ers tot ambassadeurs. Ieder hadden ze een eigen reden om meer met biologisch bezig te zijn. Dit jaar zijn er vier nieuwe gezichten uitgekozen, waaronder de EcoFab Lisette Kreischer! Met vier receptenboekjes en de filmpjes adviseren de ambassadeurs ieder vanuit hun eigen expertise hoe je gezonder kunt eten en koken. Zo geeft Eva van Zeeland recepten en tips om suikervrij te eten. Richard de Leth is de kenner van OERsterk eten en gelooft dat we moeten eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Lisette Kreischer gooit het over de plantaardige boeg en vertelt alles over de kracht van volkomen plantaardig eten en ecofabulous leven. En vier Olympische sporters, onder aanvoering van Ellen Hoog, geven in aanloop naar Rio voedingstips en gezonde recepten voor meer energie. Kijk voor meer informatie over de Gezonde Leefstijlweken op ekoplaza.nl.

the body shop: drops of light

Cosmetica is zo’n productgroep waarmee je maar beter wat voorzichtiger kan zijn. Alles wat je op jouw huid smeert, kan uiteindelijk in de bloedbaan terecht komen. The Body Shop is zo’n merk waar ik met een gerust hart winkel. Niet alleen hebben ze mooie producten, maar ook hebben ze hun eigen fairtrade projecten. Deze week kwamen ze met een nieuwe productlijn: de Drops of Light™ Pure Healthy Brightening collectie voor een stralende huid. Verkrijgbaar vanaf 5 april via de winkels en webshop.

prénatal pure collection

Wie een kleintje krijgt, kan zo ongeveer niet om de Prénatal heen. Nou krijgen wij een groot gedeelte van onze baby-uitzet via via, maar sommige essentials zijn nou eenmaal nieuw nodig en niet echt duurzaam verkrijgbaar. Zo was ik laatst dus in Dordrecht voor een verschoningskussen. Maar wat ontdekte ik op de babykledingafdeling (en nee, ik heb er niets gekocht)? De Prénatal Pure Collection gemaakt van biologisch katoen. Nou is het niet de meest uitgebreide collectie, maar hij is wel té cute unisex met kleine vogelpootjes. Zeker een aanrader dus!

Al met al was dat weer super gevarieerd nieuws. Wel nieuwtje staat bij jou bovenaan?

Liefs, José

Foto’s: Schone Kleren Campagne, Bavaria, Ekoplaza, The Body Shop, Prénatal

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *