[editorial] goed gekleed gaan is goed voor de aarde

“Vroeger” heeft voor mij een nostalgie die ik helemaal niet ken. Vroeger is voor mij de jaren ’30 tot en met ’60, toen mijn oma mijn leeftijd had. Vroeger, toen men in de spiegel keek voordat je het huis verliet, toen je nog zondagse kleding in de kast had hangen. Een relaas over waarom goed gekleed het leven door gaan beter is voor mens en planeet. Ik merk dat ik nog de mindset van vroeger heb. Doordat ik werk in de thuiszorg bestaat mijn doordeweekse uniform vaak uit hippiesandalen of afgetrapte sneakers, een oude baggy broek en een simpel t-shirtje met daarop een afzichtelijk roze vest. Je kunt je dan ook vast wel voorstellen dat ik zoiets simpels als een meidenavondje thuis of een verjaardag van vrienden met beide handen aangrijp om me helemaal op te tutten, kokerrok en hakjes incluis. Jersey is dat vaak uit den boze, want alleen rijke stoffen zoals zijde – ik weet het, een moeilijk onderwerp, maar “gelukkig” tweedehands –, mooie snitten zoals een smalle taille en een zelfopgelegde dresscode van minstens cocktail zijn goed genoeg. Met als gevolg dat iedereen mij vast en zeker een tutje vindt en ik steevast overdressed ben.

ikzelf op comfi chic tour met kokerrok en wedges tijdens een tripje naar Kasteel de Haar

  Zo laatst ook bij een sollicitatiegesprek. Met mijn zandkleurige kokerrok (Little Green Dress), witte bloesje (OMR Kringloop), zwarte colbertje met opgerolde mouwen (’t Winkeltje) en zwarte pumps voelde ik me zelfverzekerd, professioneel en niet té netjes. Op kantoor aangekomen voelde ik me juist overdressed, en dat terwijl ik expres niet mijn zwarte pantalon aangetrokken had.

Dita von Teese in een simpele rok met lippenstift op en ballarina's aan

  Ik vind het zo jammer dat men zich niet meer kleed tegenwoordig, terwijl dit niet zo moeilijk is. Ik neem een voorbeeld aan Dita von Teese. Off duty verlaat zij nimmer het huis zonder lippenstift, mascara en een simpele jurk met ballerina’s. Je weet maar nooit wie je tegenkomt op straat; misschien wel paparazzi of jouw prins op het witte paard. Natuurlijk hebben wij stervelingen niet de financiële middelen van miss Von Teese, maar het is zeker het zeker waard om te investeren in een paar goede kledingstukken. Ja, die zijn wat duurder dan het gemiddelde jurkje bij die Zweedse modegigant maar ze gaan ook veel langer mee en zijn tijdloos. Scheelt dus bergen met weggegooide kleding dus! Investeer dus in jezelf én in een mooiere wereld. Because we’re worth it!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *