[editorial] window shopping op marktplaats

Onlangs hebben mijn lief en ik een huis gekocht, en nu kan ik niet wachten om ons huisje in te richten! Niets is leuker dan schuiven met meubels, ik kan me in ieder geval (bijna) niets leukers verzinnen (naast vintage shoppen). Eén van mijn opnieuw opgepakte hobbies is dan ook struinen op Marktplaats.nl. Wat een schatten zijn daar te vinden voor liefhebbers van old skool en antieke meubels! Het enige wat me nu tegenhoud is af en toe de prijs en het feit dat ik nog twee maandjes moet wachten op de sleutel…

Buffetkast

Hoog op mijn verlanglijstje staat een buffetkast. Ik vind zo’n kast zo ongeveer het toppunt van heerlijke burgerlijkheid en ik kan ook niet wachten om mijn oude thee- en mokkaservies en bij elkaar gevonden theekopjes erin uit te stallen! Ik zit nog even te twijfelen tussen deze twee exemplaren:

Specerijenkast

Mijn oom en tante wonen heerlijk op zo’n grote boerderij-achtige woning op het platteland. Sinds ze hun keuken helemaal authentiek hebben verbouwd ben ik hooked! Een groot gasfornuis met vijf pitten en een brede oven? Yes please! Wat ik helemaal cool vind is zo’n specerijenkastje met porceleinen laatjes waarin je naast kruiden ook rijst, eieren en soda kan bewaren. Welke van deze twee zal ik kiezen?

Old skool telefoon

Sex and the City is op meerdere gebieden een inspiratiebron voor moi. Uiteraard is de mode oogverblindend, maar één van de stabiele factoren zijn de antieke telefoons. Carry gaat voor classy met een zwarte bakelieten telefoon terwijl Samantha all out gaat met een koperen exemplaar. Nu zit ik ook tussen twee type telefoons te twijfelen!

Je ziet het, mijn wensenlijstje is al aardig gevuld en het budget loopt op. Wie weet heb jij nog iets in deze genres op zolder liggen? :-P

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *