chocoshake & tonijnsandwich? | eetdagboek van een parttime vegan

Nu ik veel thuis werk, merk ik dat ik het leuk vind om meer te variëren met wat ik ontbijt en lunch. Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen, nietwaar? Ik duik dus weer in wat vegan kookboeken en probeerde een paar gouden ouden uit. Wel een kleine disclaimer: op Instagram gebruik ik vaak de hashtag #whatveganseat, maar daarmee probeer ik niet te doen alsof ik 100% vegan ben. Ik vind het gewoon leuk om te experimenteren met eten, en ja: je wilt wel gevonden worden op social media (zeker met alle commotie over de timeline veranderingen die Instagram wil doorvoeren!) en dan zijn hastags onontbeerlijk. Deze week skipte ik dus af en toe de geijkte boterham met appelstroop voor eens, tja, wat anders.. Check mijn vegan eetdagboek van afgelopen week!

dinsdag: oldskool oat meal

Dinsdag startte ik de dag met havermout. Ik kende het papje vooral uit de verhalen “van vroeger”, maar na een aantal dagen echt Engels ontbijt in het noorden van de UK ben ik helemaal van de oat meal! Ik maakte deze havermoutpap volgens het basisrecept van Jamie Oliver, maar dan met amandelmelk, kaneel, appel en rozijnen. Jummie!

woensdag: no tuna sandwich

Bij Daantje Food & Drinks genoot ik zo van een Tonno wrap dat ik thuis meteen aan de slag ging met een No Tuna Sandwich Spread. Voor een eerste keer was het recept nog niet perfect, maar practice makes perfect! And lucky me: ik maakte zoveel dat ik later in de week NOGMAALS kon genieten van deze vegan delish!

donderdag: spring rolls & chocoshake

Het zonnetje scheen donderdag zo mooi dat ik de zomer helemaal in mijn bol had! Daarom besloot ik de spring rolls van Beautylabs Serena weer eens te maken. Mijn vulling du jour bestond uit een winterpeen, een gele paprika, nog wat restjes witte kool en een halve avocado. Met de andere halve avocado maakte ik mijn eigen vegan chocoshake en ik voelde echt het zonnetje stralen!

Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk en allesbehalve saai om vegan te eten. Ik merk zelfs dat ik vaker veganistisch kook dan met vlees of vis, juist omdat die gerechten veel spannender zijn qua smaak en look. En de dagen dat ik wel vlees eet, kies ik bewust en voor een beetje minder. Kunnen we zo niet allemaal de wereld een beetje mooier maken?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *