[fairminds review] fair trade original sjaal

Laatst heb ik de witte sjaal van Yet Fair Trade mogen testen. Na een weekje dragen was ik blij met de sjaal, maar ik had mijn bedenkingen bij hoe hij rondom het vriespunt zou presteren. Met de sjaal van Fair Trade Original van acryl en katoen dacht ik daar geen last van te hebben. Maar was dat ook wel?
Op het eerste oog lijkt deze Nepalese sjaal niet aan mijn smaak te voldoen. Grijs is niet echt mijn kleur, en hij ziet er een beetje te geitenwollensokkerig uit voor mijn smaak. Pluspunt is dat hij super breed is. Ik hoef me dus geen zorgen te maken dat er een stukje huid onbedekt blijft.

het gebruik

Met familie ging ik een lang weekendje weg. De temperatuur zou zakken, en dat in combinatie met de nabijheid van een bos gaf mij de perfecte omstandigheden om deze sjaal te testen.

En wat was hij lekker warm! Een boswandeling in de sneeuw, met als resultaat hopeloos verdwaald zijn, was comfortabel omdat ik het absoluut niet koud kreeg. Eigenlijk had ik het juist erg behaaglijk warm, misschien wel iets te warm. En tijdens de avonden leende hij zich uitermate goed als omslagdoek. Multifunctioneel!

Ik kan haast geen negatieve dingen over deze sjaal zeggen, behalve dan misschien dat ie ietsiepietsie kriebelt. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de heerlijke warmte, de mooie kleuren en de multifunctionaliteit.

de reacties

Op zo’n weekendje weg valt het op als je meerdere dagen hetzelfde draagt. Gelukkig viel ik in deze zin positief op. Zeker de dames waren aangenaam verrast, maar ook mijn vriend kon deze sjaal van Fair Trade Original waarderen.

wel kopen als…

… je alle momenten van de dag behaaglijk door wil komen.

niet kopen als…

… je meer houdt van subtiel en elegant.

cijfer

9+

Dit is een artikel in het kader van Fairminds Fairminds gelooft dat fairtrade interessant is voor jongeren. Fairtrade gaat over mooie cadeaus met een bijzonder verhaal. Fairminds daagt je uit, als consument, ondernemer, designer of opiniemaker. Met de vraag: wat koop, doe, maak of vind jij? Jouw mening telt. Daarom is Fairminds hét co-creatie platform van Nederland. Alle reviews vind je hier.

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *