[fairminds review] fair trade original sjaal no. 2

Met de sneeuw al weer achter de rug is het toch echt winter. Een sjaal is dan wel een onmisbaar onderdeel van mijn outfit, zeker als ik de deur uit ga. Hij moet dan ook zowel warm als fashionable zijn.

Deze wollen/lycra sjaal is van het merk Fair Trade Original. Hij is paarsblauw met zwart en hangt golvend naar beneden. De uiteindes zijn versierd met franjes.

De kleurencombinatie heb ik zelf niet in mijn kledingkast hangen. Maar door het zwarte in dit accessoire denk ik dat hij wel makkelijk met basic kleding kleurt. Ik ben zelf alleen niet zo van de tierelantijntjes, en van het speelse van de sjaal ben ik op het eerste oog nog niet zo gecharmeerd.

het gebruik

Voor mijn werk in de thuiszorg zit ik veel op de fiets. Een kwartier kan tergend lang zijn als ik niet goed ingepakt ben, dus dat lijkt me een goede test voor deze sjaal. Ik weet alleen niet precies hoe ik deze gekronkelde sjaal om moet doen zodat hij winddicht is. Oefening blijkt wel kunst te baren. Mijn eerste gebruikssessie op de fiets is geslaagd, echt koud heb ik het niet gehad.

De tweede test omvangt wat meer wind. Op de pont van Amsterdam-Noord naar het Centraal Station houd ik ervan om met wapperende haren voorop het vaartuig te staan. Helaas is deze wind mij iets te guur en kan mijn sjaal me niet warm houden. Mijn nepbontkraag moet me redden.

Door het ontwerp is het moeilijk om de sjaal als warm accessoire te dragen. Daarentegen is hij, door zijn speelsheid en lichtheid, ideaal op een simpele outfit. Bovendien is mijn mening over de looks helemaal bijsteld nu ik zie hoe leuk hij op een simpel shirtje staat. Ik zou hem dus eerder dragen voor de looks dan de warmte.

de reacties

De mensen om mij heen lijken de sjaal niet op te vallen. Misschien is dat ook een goede eigenschap, want veel mensen willen niet dat warme kledingstukken opvallen. Niets is bijvoorbeeld zo oncharmant als een dikke wollen trui.

wel kopen als…

… je niet van strakke en dikke sjaals houdt.

niet kopen als…

… je de winter behaaglijk wil trotseren.

cijfer

7

Dit is een artikel in het kader van Fairminds Fairminds gelooft dat fairtrade interessant is voor jongeren. Fairtrade gaat over mooie cadeaus met een bijzonder verhaal. Fairminds daagt je uit, als consument, ondernemer, designer of opiniemaker. Met de vraag: wat koop, doe, maak of vind jij? Jouw mening telt. Daarom is Fairminds hét co-creatie platform van Nederland. Alle reviews vind je hier.

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *