[fairminds review] pittige espressobonen van fair trade original

De koffiebonen van Fair Trade Original worden door ondernemende boerinnen in Afrika, Centraal-Amerika, Zuid-Amerika en Azië verbouwd. In Nederland worden de bonen gezellig met zijn allen verpakt in een (super mooi gerestylde) zak. En het leuke aan deze zak is: je kunt door het speciale “gaatje” voorgenieten van de geur. Voor Fairminds, het jongeren testpanel van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, mocht ik de Espresso Koffiebonen van Fair Trade Original testen.

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie! Ik houd van de geur en smaak van koffie, maar een kopje koffie zelf laat ik liever staan. Bij het ruiken van deze espressobonen krijg ik bijna zin in koffie. Wat een power! Wat een pit! En wat een heerlijke ondergeur van cacao zeg!

hoe heb je het gebruikt?

Omdat ik dus niet geniet van een kopje koffie, heb ik de bonen verwerkt in ander lekkers. Een recept uit een oud kookboekje van Fair Trade Original inspireerde mij om zelf koffielikeur te maken. Het eindresultaat? Een zoete, krachtige likeur met een sherry-achtige kleur. Het recept vind je trouwens morgen op mijn blog! En Fair Trade Original heeft een recept voor Entrecote met koffieroomsaus en pasta op haar website.

wat vind je er goed aan en wat kan beter?

Het aroma vind ik echt heerlijk! Ik ga meteen een koffiemolen aanschaffen om aan de slag te gaan met tiramisu, koffiecake en nog veel meer heerlijks!

Ik vind het jammer dat de zak niet hersluitbaar is. Een speciaal plakkertje of zo’n soort seal zou wel handig zijn.

wat zijn de reacties uit je omgeving?

Mijn lief vroeg gelijk of hij de bonen mee naar huis mocht nemen. Vaderlief was helemaal onder de indruk van mijn zelfgemaakte koffielikeur. En ik kan niet wachten om veel meer te maken met deze espressobonen!

wel kopen als..

Wel kopen als je pittige bonen voor een heerlijk kopje espresso (met cremelaagje!) zoekt.

niet kopen als..

Niet kopen als je te lui bent om zelf koffiebonen te malen.

Related Post

José de Jong

2 Comments

  1. Wie gaat er nou iemand die geen koffie lust koffie laten reviewen. Nu weten we nog niets of het goed is of niet.

    • Hi Marcus,

      Ik snap je kritiek, maar ik ben gelukkig niet de enige die koffieproducten getest heeft. Op http://www.fairminds.nl/create-fair/productreview/, onder het kopje “eten en drinken”, vind je nu en binnenkort nog veel meer koffiereviews! Maar ik zal de koffie binnenkort, als ik een koffiemolen gescoord heb, door verschillende mensen laten testen. To be continued..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *