[fairminds review] wasmand/prullenbak van teranga

Heerlijk, dingen mogen reviewen met een mooi verhaal. In het kader van studentenkamers kreeg ik een wasmand opgestuurd. Althans, Fairminds mij José blij te maken met een grote wasmand. Het pakte iets anders uit, want deze manden zijn er namelijk in diverse formaten…. en Fairminds stuurde mij niet de beloofde wasmand van 90 cm hoog, maar per ongeluk een kleinere variant. Desalniettemin (wat een heerlijk woordje!) ging ik aan de slag en daaruit kwam deze review (die al eerder op de website van Fairminds verschenen is).

omschrijving product

De Teranga wasmand is gemaakt door de familie Diop uit Senegal. De vrouwen in deze familie gebruiken gedroogde rietstengels die omwikkeld worden met afvalplastic. Door de strengen aan elkaar te naaien ontstaan de manden. Wel een beetje een kleine mand om mijn was in te stoppen. Voor zulke kleine wasjes zet ik mijn wasmachine niet aan hoor! Wel is het een mooi ontwerp en ruikt de mand heerlijk naar hooi en, vreemd genoeg, een mengsel van munt en rozemarijn. Erg handig, die handvaten! Omdat ik hem te klein vindt voor mijn wasjes heb ik hem voor meerdere dingen gebruikt. Het formaat maakte hem ideaal als afvalemmer bij mijn bureau. Er past precies een oud plastic tasje in, dus zo kan ik die stapel – ik heb er talloze omdat ik al maanden gebruik maak van mijn eigen canvas tasje – ook eens gebruiken. Als opruimmand werkt ‘ie ook prima. Mijn stapel platte schoenen – weinig in verhouding tot mijn hakken – kan ik prima in deze mand opbergen. Dat ruimt op! Ik snap dat de handvatten van plastic gemaakt zijn, maar ik had liever gehad dat ze ook van riet met plastic omwikkeld zouden zijn. En als wasmand zou ik hem toch echt wat groter maken! Het design vind ik erg mooi. Het natuurlijke staat mooi in mijn slaapkamer, dus ik ben erg blij met deze mand! De mand viel mijn vriend meteen op. Hij vroeg zelfs of hij hem mee mocht nemen. Mooi niet dus!

wel kopen als...

... je van natuurlijke materialen houdt.

niet kopen als...

... je een grote wasmand zoekt.

meer info

Doorsnede 30 cm en 50 cm hoog. Vanaf € 59,00 bij diverse Wereldwinkels en WAAR.

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *