[fairminds review] witte yet fair trade sjaal

  Sjaals, met de dalende temperaturen eind deze week is het weer helemaal de tijd van het jaar voor dit winterse accessoire. Maar de ene sjaal is de andere niet, en om de winter behaaglijk én fashionable door te komen moet een sjaal wel aan mijn eisen voldoen: warm, lang en mooi. Deze sjaal van Yet fair trade lijkt in eerste instantie niet aan al mijn voorwaarden te voldoen. Het is een dunne gehaakte sjaal met gaatjes en een zachte uitstraling. Meer voor de mooi dan voor de warmte, zou je zeggen. Maar volgens het etiket is de sjaal gemaakt van baby alpaca wol uit Peru, een zeer zachte wolsoort die net zo zacht is als kasjmier. De wedstrijd is nog niet gespeeld dus. De sjaal is lekker lang, dus ik kan hem goed om mijn nek slaan. Zelfs om mijn hoofd zou hij passen, erg fifties! Met zijn zachte uitstraling doet hij het heel goed bij pasteloutfits óf kan hij een donkere, zakelijke outfit wat verzachten. Hij kriebelt een beetje, maar lang niet zo als een trui die je vroeger met Kerst van je oma kreeg.

het gebruik

Op de fiets naar mijn werk wordt hij voor de eerste keer getest. En voor deze test slaagt hij met glans! Een kleine kantnoot is wel dat de temperatuur niet onder de 8 graden gedaald is, dus echte winterse omstandigheden heeft hij nog niet ontbeert. Yet fair trade sjaal 2_José de Jong

de reacties

De tweede test is tijdens een repetitie voor mijn orkest. Als bestuurslid wil ik er niet verslonst bijlopen, maar met de koudere temperaturen buiten klinkt een warme slobbertrui toch wel erg aantrekkelijk. Met deze sjaal heb ik daarvoor een alternatief. Een simpel zwart shirt wordt casual maar toch ook stylish met deze sjaal erboven. En van meerdere mensen krijg ik complimenten over mijn sjaal. Geslaagd voor test numéro duo! Ook onder mijn jas misstaat deze sjaal niet. Met een donkerbruine jas denk ik alleen maar aan een zwarte sjaal, maar dit witte exemplaar matcht prima met mijn wintertrench. Nu alleen nog bijpassende wanten en een muts! Yet fair trade sjaal_José de Jong

wel kopen als…

… je houdt van zachte, warme romantiek.

niet kopen als…

… je meer een stoere chick bent óf omdat je de kriebels krijgt van een vleugje wol.

cijfer

Deze sjaal heeft zeker mijn goedkeuring! Hij krijgt dus een dikke 8!
Dit is een artikel in het kader van Fairminds Fairminds gelooft dat fairtrade interessant is voor jongeren. Fairtrade gaat over mooie cadeaus met een bijzonder verhaal. Fairminds daagt je uit, als consument, ondernemer, designer of opiniemaker. Met de vraag: wat koop, doe, maak of vind jij? Jouw mening telt. Daarom is Fairminds hét co-creatie platform van Nederland. Alle reviews vind je hier.
 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *