#fitmommy: fitness na bevalling

Okeej, nu is het officieel. Marius is langer buiten m’n buik dan hij er lekker veilig in heeft gezeten. Na 9 maanden is mijn lichaam officieel “ontzwangert”.

Ontzwangeren: de tijd die je lichaam en je psyche nodig hebben om te herstellen van zwangerschap en geboorte. (wij.nl)

Over ontzwangeren bestaan enkele fabels, maar feit is dat ik na negen maanden zo ongeveer mijn oude figuur terug heb. Zonder te lijnen of sporten pas ik weer in mijn oude kleding en geeft de weegschaal een getal aan waar ik me comfortabel bij voel. De 15 kilo, inclusief Marius en vruchtwater, die ik was aangekomen zijn weer verdwenen. En stiekem ben ik daar best trots op.

battle scars

Waar ik minder trots op ben, is mijn buik ná de bevalling. Okeej, ik moet die striae met trots dragen als battle scars, maar dat flubberbuikje stoort mij. En ik vind: als iets je stoort (en je kunt er iets aan doen): doe er dan wat aan. Want waar ik ook niet trots op ben is dat ik sinds week 37, zo’n 10 maanden geleden, niets meer aan sporten heb gedaan. Shame on me.

Daarom heb ik weer een abo op de sportschool genomen. Zo eentje van een jaar. Een goede stok achter de deur. Want niet gaan, dat is zonde. Nu ik het op het wereld wijde web geslingerd heb, moet ik de daad bij het woord voegen. As you are my witnesses: ik ga ervoor.

leef jij met me mee?

Ik ben er nog niet klaar voor om before foto’s te delen maar ik neem jullie wel mee. Elke eerste en derde woensdag van de maand deel ik mijn zieleroerselen. Je lees mijn ups en downs, mijn twijfels én overwinningen. Crash diëten, dat is niet mijn kopje thee. Ik doe het gezond en voor de langere termijn. Omdat ik wil laten zien dat je als gewone Hollandse dame strakker ná de bevalling kan zijn. Omdat ik wil laten zien dat je niet alleen maar kip met droge rijst hoeft te eten. Om te laten zien dat krachttrainingen niet alleen voor de Arnies op deze wereld zijn. En om mijzelf te bewijzen dat ik wilskracht kan hebben. Omdat het kan.

Hoe zorg jij ervoor dat je jouw beste zelf bent? Heb jij tips voor een gezonde(re) lifestyle?
Ik hoor ze graag!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *