for the love of elvis: de heerlijkste ontbijtjes met banaan & pindakaas

Als je de combinatie van banaan en pindakaas niet kent: onder welke steen heb je gelegen? Grapje natuurlijk, ik heb deze combinatie ook pas een paar maanden geleden ontdekt en daarvoor trok ik een wenkbrauw omhoog als lief tosties met banaan & pindapasta maakte. Maar man o man, wat heb ik gemist. Ik moet toegeven: een ontbijt zonder banaan en pindakaas wil ik nooit meer! Daarom vandaag wat inspiratie voor ontbijtjes met, hoe raad je het, banaan & pindakaas.

vegan protein shake

Je las het recept al een tijdje geleden bij in mijn #fitmommy-rubriek: plantaardige eiwitshake. Maar hij is ook perfect voor een ontbijtje, vooral wanneer je niet zo’n ontbijttypje bent. Ook ideaal om ’s avonds te maken en mee te nemen zodat je snel wat op je werk kunt eten. En ik kan je verklappen: ons aapje is er ook dol op!

sandwich a la elvis

Echt zo’n klassieker is een sandwich met banaan en pindakaas. En ja, dat klinkt zo simpel maar het smaakt ver-ruk-ke-lijk. Gewoon een boterham (of, nog lekkerder, een dikke snee vers brood) met een lekkere laag pindapasta en dunne plakjes banaan. Maak ze niet te dik, want dan is de verhouding pindapasta-banaan niet goed. Jummie!

havermoutmuffins of -brood met pindakaas

Als ontbijt, een tussendoortje of gewoon iets lekkers: mijn havermoutmuffins zijn heerlijk op elk moment. Het basisrecept is die voor de appeltaartmuffins, maar dan zonder de koekkruiden en de appel. Bak ze volgens het recept en eet ze met een lekkere laag pindakaas. Kan natuurlijk ook in cakevorm, alleen dan moet het wat langer bakken. Hmmm, ik ruik ze al bijna…

chuncky monkey overnight oats

Dit is waar het voor mij allemaal is begonnen: de monkey business overnight oats van Yoghurt Barn. Ik nam een hapje en ik was helemaal overtuigd. Een goede portie havermoutpap met pindakaas en banaan en ik kan er tegenaan tot aan de lunch! Voor mij is de beste verhouding 90 gram havermout, ongeveer 225 milliliter amandelmelk (voeg ’s ochtends nog wat toe zodat je een mooie smeuïge pap krijgt), een goede eetlepel pindakaas en een banaan in plakjes. Voor een extra feestje strooi ik er ook nog een handjevol cocoa nibs en I’m good to go!

Dat was ‘m dan, mijn favoriete ontbijtjes met banaan & pindapasta. Ken jij de combinatie al? Wat is jouw favoriete ontbijtje?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *