geen woorden maar daden | goed voornemen #2

Januari is het al weer. Wat is die tijd toch snel gegaan! Januari is traditiegetrouw de maand van de goede voornemens. Nou geloof ik persoonlijk niet echt in goede voornemens. Als je iets wil doen, dan kun je daar toch het beste meteen NU mee beginnen? Desalniettemin, met de feestdagen achter de rug, is januari voor mij toch de maand van een paar goede nieuwe gewoontes. Goed voor mezelf zorgen hoort daar zeker bij. In deze donkere maanden is genoeg bewegen niet altijd zo makkelijk als het klinkt…

Ons zoontje is inmiddels bijna 1,5 jaar en begint de wondere wereld van het lopen te ontdekken. Elke gelegenheid grijpt hij letterlijk aan om je bij de hand te nemen en te lopen, lopen, lopen. Genoeg beweging zou je denken. Alleen dat is het dus niet. Doordat meneer het zelluf wil doen, wil hij dus niet meer in de wandelwagen. Exit wandelingetjes achter de kinderwagen.

summer bodies are made in winter

Door de drukte van de feestdagen en onze vakantie naar Noord-Limburg is het sporten er ook aardig bij ingeschoten. Als ik zou zeggen dat ik gemiddeld 1x per week ging dan schat ik het positief in. Maar daar zijn ze dan toch goed voor, die goede voornemens. Want alles wat ik had bereikt met meer bewegen – had je mijn laatste #fitmommy update al gelezen? – is toch een beetje teniet gedaan door die beruchte feestdagen. Tijd om me te herpakken dus! Samen met bewuster eten wil ik zo zorgen voor een gezond mens in een gezond lichaam (mens sana in corpore sana).

Naast twee bezoekjes aan de gym per week wil ik ook meer erop uit gaan. Ik heb me daarom aangesloten bij Natuurvereniging IJsselmonde, waar vrijwilligers meehelpen aan natuuronderhoud. Klinkt stoffig maar ik kan je zeggen: niets is zo ontspannend als een dag werken in de natuur! Wie zegt dat je alleen maar in de sportschool aan je gezondheid kan werken? Variatie is key. En ze zeggen niet voor niets: ‘Summer bodies are built in winter.’

wandelen in de sneeuw - goede voornemens - green and the cities

Nu maar hopen dat het weer een beetje wil meezitten! Vroeger, toen we nog niet een kind hadden, gingen we heel burgerlijk na het eten een ommetje maken. Heerlijk tegen de beruchte after dinner dip en ook goed voor de spijsvertering. Zo’n nieuw bewegingsritueel moet ik maar weer vinden. Heb jij tips? Ik hoor ze graag!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *