geniet van de zomer met een veggie bbq!

Met het mooie weer besloten lief en ik het gisteren maar eens uit te proberen: een veggie barbecue for two. Want lappen vlees naar binnen werken tijdens een bbq is zó vorig decennium! Maar wat serveer je tijdens een maaltijd voor de vleesliefhebbers (mijn lief pro-José incluis) waardoor ze toch dat heerlijke barbecue-gevoel krijgen? Het antwoord kwam al snel: vind het roosteren boven open vuur gewoon opnieuw uit! Ik geef je een aantal tips 

waardoor jij deze zomer EcoFab en met een lekker gevuld maagje door komt.

let the #veggie bbq commense!! #nofilter

Een foto die door green_and_the_cities is geplaatst op

Het mooie aan een veggie barbecue is natuurlijk niet alleen dat er geen lieve diertjes voor opgeofferd worden. Want na een reguliere bbq voel ik me vaak een plofkipje, maar een vegetarische of veganistische geeft mij juist een übergezond gevoel! En ook mooi meegenomen: je hoeft niet bang te zijn voor vlees dat nog niet helemaal gaar is!

tip 1: groente groente groente!

Was is er nou heerlijker dan geroosterde groenten? De “gouwe ouwe” maiskolf mag niet ontbreken (kook ‘m wel eventjes tien minuutjes voor), maar ook aubergine en courgette bestreken met olijfolie, paprika en champignons doen het goed.

de held van de #veggie #bbq!!

Een foto die door green_and_the_cities is geplaatst op

tip 2: falafal

Nou ben ik sowieso een groot fan van falafal. Of het nou als borrelhapje is of als de “vette bek” na een lange avond stappen, falafal doet het altijd goed! Wij maakten zelf falafal met geweekte gedroogde kikkererwten & spliterwten, verse peterselie & koriander, zuiveringszout, paprikapoeder en gemalen koriander en vormde dit tot burgers. Voor een mooi resultaat “gaar” je de burger eerst in zilverfolie, waarna je hem nog van een mooi kleurtje en grillstreepje voorziet. Serveer met een zelfgemaakt knoflooksausje en succes gegarandeerd!

#homemade falafalburger met dito knoflooksaus

Een foto die door green_and_the_cities is geplaatst op

tip 3: doe makkelijk!

Niet zo’n keukenprinses? De diverse vegetarische burgers doen het ook goed! Wij gebruikten de Champignonburger met geitenkaas, honing en walnoten van Koolen (gekocht bij Dirk van den Broek), maar groenteburgers, vegaburgers, javaanse schuiven en andere vleesloze burgers doen het ongetwijfeld ook goed!

zo lekker kan een #veggie bbq zijn dus!

Een foto die door green_and_the_cities is geplaatst op

Ben jij nu ook zo aan het watertanden? Waar wacht je op! Eet smakelijk!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *