paprika’s gevuld met rijst en linzen uit de oven

Steeds vaker zet ik een plantaardige maaltijd op tafel. Het is niet eens zo bedacht maar echt zo gegroeid. En aangezien wij een klein aapje hebben die graag alle aandacht van zijn ouders heeft, komt er vaak zo uit dat wij mealpreppen. Dus als dat kleintje slaapt, kan papa of mama aan de slag in de keuken. Voor inspiratie kijk ik graag naar YouTubers en dan vooral Sadia Badiei. Zij inspireerde me voor het recept van paprika’s gevuld met rijst en linzen uit de oven dat ik vandaag graag met jullie deel!

Echt een hartverwarmend recept dat ik graag schaar onder comfort food. En dan niet eens omdat het zo lekker fout smaakt – maar lekker is het zeker – maar omdat het zo voedzaam voelt. Ja ik weet het, dat klinkt ontzettend geitenwollensokkerig, maar ik word daar zo blij van dus cut me the crap.

Paprika's met linzen en rijst uit de oven
Super simpel gerecht dat je ook makkelijk kunt preppen voor twee keer!
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 gram gedroogde linzen, een nacht geweld
 2. 175 gram zilvervliesrijst, een nacht geweld
 3. 2 uien, gesnipperd
 4. 3 knoflooktenen, fijngesneden of geperst
 5. 3 paprika's
 6. 1 blik tomaatblokjes of gepelde tomaten
 7. 1 blikje tomatenpuree
 8. 3 tl komijnpoeder
 9. 3 tl gerookt paprikapoeder
 10. 3 el Italiaanse kruiden
 11. 2 tl kurkuma (geelwortel)
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op zo'n 180 tot 200 graden. De temperatuur is niet zo strikt. Kook de rijst en kook de linzen tot ze gaar zijn. Doordat je ze geweekt hebt, zijn ze een stuk sneller klaar.
 2. Fruit de ui in wat olijfolie tot hij mooi bruin is. Bak de kruiden en de knoflook een minuutje mee. Voeg dan tomatenpuree toe en laat deze een paar minuten meebakken. Blijf roeren, want het kan nogal snel aanbakken. Daarna mag de tomaat in blik erbij. Laat dit even pruttelen.
 3. Vervolgens mogen de afgegoten rijst en linzen door het mengsel hen. Vul de gehalveerde paprika's en dan mogen ze een half uurtje tot drie kwartier in de oven, totdat de paprika's mooi beginnen te verkleuren.
Notes
 1. De vulling is genoeg voor twee keer. Vries de helft in, dan heb je een makkelijke maaltijd op een andere dag. Of eet de vulling koud als salade.
green and the cities http://greenandthecities.nl/

Enjoy!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *