guilt free badderen? yes you can met deze tips!

Dat lang onder de stromende douche staan en een groot bad nemen niet goed is voor het milieu, dat hoef je een kind niet meer uit te leggen. De meter blijft doortikken terwijl je weet dat aan de andere kant van de aarde mensen een moord zouden begaan voor dat schone drinkwater dat wij zo makkelijk voor lief nemen. Toch kun je zonder schuldgevoel genieten van jouw guilty pleasure met deze tips. 

1. gedeelde bad is samen (in) bad

Ga samen in bad. Dat is niet alleen gezellig, maar het bespaart ook nog eens liters water dan wanneer je afzonderlijk een bad neemt of urenlang onder die toch-wel-lekker-warme straal water staat. Bijkomend voordeel: je kunt na afloop meteen alles scheren, dan ben je helemaal klaar voor jullie romantische date.

een klein wasteitlje is natuurlijk ook een mooie manier van waterbesparing ;)

2. neem een facial

Scrub onder de douche je gezicht met je nagels. Het klinkt misschien raar, maar het alternatoef van scrub uit een tube (vaak vol met microplastics, hello plastic soup!) is een stuk minder EcoFab en minder lief voor jouw portemonnee.

3. klaarstomen

Hang ietwat gekreukte of muffe kledingstukken in de badkamer en na een goede badderbeurt zijn ze weer klaar om nog een dagje gedragen te worden.

Wat zijn jouw tips om de badderen met benefits?

Liefs, José

Foto’s: insmonia, Richard Matthews

José de Jong

2 Comments

  1. Niet enkel op het waterverbruik bespaar je door samen in bad te gaan, op het gasverbruik bespaar je ook enorm. Samen het bad in gaan is behalve veel gezelliger ook heel aangenaam omdat je dan ook elkaar kan wassen, bovendien kan je elkaar helpen met een scheerbeurt. Gezamenlijk, samen in bad gaan leveren echt enkel voordelen op.

  2. Hi v.d.Berg,

    Daar heb je ook helemaal gelijk in! Niet alleen milieutechnisch, maar ook zeker sociaal (hoeveel quality time hebben wij vluchtige mensen tegenwoordig) is samen badderen veel beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *