happy earth kitchen: vegan hemel op aarde

Als flexivegan/parttime veggie vind ik het een uitdaging om, wanneer ik uit eten ga, voor de vega(n) optie te kiezen. Negen van de tien keer kom je dan uit op de gevreesde kaasburger of lasagne. Gelukkig zijn er van die leuke eettentjes die de keuze niet moeilijk maken. Van die eettentjes waar de gehele kaart plantaardig is. Zo’n restaurantje is Happy Earth Kitchen en ik toog naar de opening om dat eens uit te proberen.

it doesn’t get more seks and the city than that!

Ontvangen worden met een alcoholvrije cocktail, waarom doen ze dat niet vaker? Ik genoot van een fluffy rose smoothie in een martiniglas. It doesn’t get more Sex and the City than that! Daarna ging het lekkere menu van start. Nachos, Save the tuna salad, een Unicorn noodle bowl en vegan cheesecake toe (waarvan ik NU een puntje – of twee – wil). Nu ik dit typ lik ik mijn vingers af.

van online naar offline

Wat ik dus niet wist is dat eigenaresse Yonca is begonnen als foodblogger. Grappig om te zien hoe online personalities zoals Anna Nooshin iets tastbaars zoeken, en hun online werkzaamheden naar offline verplaatsen. Echt inspirerend, hoe je van je passie (bleh, wat vre-se-lijk woord) je werk kunt maken. Nog meer inspirerende mensen die ik ontmoette: Elcke van De Groene Zus en AJ van The Indigo Kitchen. Zo leuk dat ik eindelijk eens het gezicht achter het Insta-account De Groene Zus te zien! Met AJ praatte ik nog gezellig over vegan gaan en hoe je omgeving daar mee om gaat. Check hen echt even, zulke leuke mensen!

restaurantje annex buurtsupertje

Met openingstijden van 9:00 tot 20:00 (woensdag t/m vrijdag) en 9:00 tot 17:00 (weekends) is Happy EarthKitchen een all round restaurantje. En dat is met een goede reden. De kaart bevat niet alleen lekkere breakfast options (peanutbutter & salted caramel nanawhip anyone?) maar ook sandwiches, bowls en (h)eerlijke desserts. Daarnaast fungeert Happy Earth als buurtwinkeltje met verse, lokale en veelal biologische etenswaren.

Mocht het nog niet duidelijk zijn: ik ben helemaal fan. Nu maar een goed excuus zoeken om naar Rotterdam-Noord te gaan!

Ken jij nog plantaardige adresjes? Laat ze dan zeker in de comments achter zodat – niet alleen ik maar ook anderen – een (h)eerlijk eetadresje heb bij mijn volgende citytrip in eigen land.

Liefs, José

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *