heerlijk herfstige gerechten: 6 recepten

Brr, wat heb ik het de laatste tijd koud! Dikke huissokken om mijn voetjes, extra shirts met lange mouwen onder mijn tops, potten rooibosthee en, helaas, de thermostaat een graadje hoger maken mij wat behaaglijker achter de laptop. En een lekker dikke plaid op de fauteuil en bank maken het helemaal af. Weet je wat mij dan helemaal verwarmt? Echt herfstig eten. Pompoen is natuurlijk hét hoogtepunt van het najaar, maar ook met andere ingrediënten kun je heerlijk herfstige gerechten maken. Ik deel vandaag mijn favoriete gerechten voor de herfst! Klik op de titels voor mijn recept.

appeltaart muffins

Okay, appeltaart kan eigenlijk wel in elk seizoen. Maar de geur van kaneel maakt mij helemaal warm wanneer de temperatuur buiten daalt. Met deze muffins, waarmee je ook lekker kunt ontbijten en die een jummie tussendoortje maken, kan ik er weer lekker tegenaan!

bread and butter pudding

Nog zo’n lekker baksel is broodpudding, ook wel bekend als bread and butter pudding. Je gooit gewoon een verzameling van broodresten (cake, croissants en brioche doen het ook altijd goed), melk, gedroogd fruit en jam in een cakeblik et voila: een lekker toetje voor elke maaltijd.

vegan shepherd’s pie

En om even in de baksferen te blijven: ovenschotels doen het ook prima in het najaar. Shepherd’s pie is ook zo lekker Brits, maar dat hoeft allang niet meer met gehakt. Linzen zijn prima vleesvervangers die zelfs door lief, toch wel een beetje een sportjunkie en dus verzot op eiwitten, goedgekeurd zijn.

vegan paddenstoelenrisotto

Zeg je herfst, dan zeg je paddenstoelen. Risotto is heerlijk troosteten doordat het zo lekker rijk voelt. Traditioneel gaat daar een lading Parmezaanse kaas doorheen, maar ook zonder zuivel smul je van deze risotto.

vegan pompoensoep

En dan dat andere herfstige ingrediënt: pompoen. Wat mij betreft kun je geen herfst doorstaan met minstens één pan pompoensoep. Echt, je weet niet wat je mist. In combinatie met kaneel heb je echt een lekkere maaltijd, zowel voor tussen de middag als ’s avonds! En het leuke: de pompoenpitjes kun je roosteren met wat (gerookt) paprikapoeder voor een lekkere snack of au naturel door de yoghurt of granola!

vegan linzensoep

Nog zo’n lekker stevig soepje en een geweldig alternatief voor snert is linzensoep. De Groene Meisjes zijn er dol op, dus als zij het (net zoals lief) goedkeuren dan moet het niet verkeerd zijn, toch? Al in de Bijbel aten ze linzensoep, dus zo’n klassieker kan niet op dit herfstmenu ontbreken. Eet smakelijk!

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd om weer lekker in de keuken te duiken. Ik weet dat ik al weer deze week volgepland heb!

Zonder welk gerecht is jouw herfst niet compleet?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *