(h)eerlijke mocktails voor een zomers gevoel

Seks and the City is beroemd om een paar dingen: niet alleen de vraag of Carrie nou uiteindelijk wel met Mr. Big eindigt, maar ook om de schoenen (Manolo Blahniks! Louboutins!) én natuurlijk de cocktails. En wat zou Green and the Cities zijn zonder een paar EcoFab cocktails om de zomer door te komen? Ik shopte (h)eerlijke ingrediënten bij de supermarkt om zo lekker voor jullie aan het shaken te gaan.

Cocktails, een zomerse dag kan soms niet zonder cocktails. Maar een lange dag, een fel zonnetje en misschien net iets te weinig te eten (dat vergeet je nog wel eens door zo’n vermoeiende luierdag) kan alcohol in een cocktail net iets te hard binnenkomen. Met de zomer volop in ons land bedacht ik daarom twee alcoholvrije variaties op twee van mijn meest geliefde cocktails: de orgasm (what’s in a name?) en de piña colada.

virgin orgasm

Deze mocktail heeft maar een paar ingrediënten: bio kokosmelk (ik kocht Bon Coco bio kokosmelk bij Albert Heijn), koffiesiroop in de smaak amandel, kokosmelk van Alpro en oploskoffiepoeder. Zet het blikje kokosmelk ter voorbereiding in de koelkast of als je minder tijd hebt in de vriezer. Schud het blikje in ieder geval niet! Als je het blik na een tijdje voorzichtig openmaakt, zie je de harder geworden kokosroom bovenop in het blik zitten.

Schenk ongeveer een half glas kokosmelk, een scheut amandelsiroop, een volle theelepel kokosroom en naar smaak oploskoffie (ik gebruikte ongeveer een halve stick) in een shaker. Schudden maar! Lost de room niet helemaal op, gebruik dan nog even een garde of handmixer. Enjoy!

wat voor zomers lekkers ga ik hiermee maken? je leest het vrijdag op greenandthecities.nl

Een foto die door green_and_the_cities is geplaatst op

 

Snijdt 3/4 ananas in blokjes en blend dit in een keukenmachine. Voeg twee volle eetlepels kokosroom (het dikke gedeelte bovenop in een blik kokosmelk) en mixen maar. Garneer met een schijfje ananas en geniet!

Ik hoop dat je weer helemaal een zomers gevoel krijgt van deze mocktails. Geniet van de zon!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *