heinde en ver: duurzaam dineren in gouda

Heinde en Ver, het klinkt als een leuke naam. Zeker voor een restaurant. Op een zonnige dag toog Green and the Cities’ José naar Gouda en ontdekte ze dat fairtrade ook in restaurants te vinden is.

 

Heinde en Ver, de naam zegt het bijna al. Dit restaurant heeft streek- én buitenlandse gerechten, allemaal bereid met lokale producten van het seizoen. Ook biologische producten staan op de kaart. Met een score van 69% duurzaamheid volgens Iens klonk het zeker aantrekkelijk. En het speciale fairtrade menu sprak mij wel aan.

appetizers: biologisch brood uit Harmelen en een amuse van courgettesoep

 

voorgerecht: kokosrijst-soep met fairtrade kokos en rijst, paddenstoelen en korianderolie

 

hoofdgerecht: biologische sukade gesmoord in een marinade van rode wijn, tomaat, wortel en kruiden met een gepofte aardappel met kruidenkaas, broccoli en frites

 

nagerecht: gegrilde fairtrade ananas met een salade van kiwi, grapefruit en rode peper

 

wel kraanwater, geen join the pipe karaf?

Wel opmerkelijk is dat het kraanwater, waarvan de bijdrage van € 1,50 naar Join The Pipe gaat, niet wordt geschonken in de speciale karaffen waarvan ik weet dat de stichting ze heeft. Jammer, want daarmee zorg je denk ik voor meer awearness rondom watervoorzieningen wereldwijd.

niet duur, wel lekker

Ik kan zeggen dat het een (h)eerlijk menu is! In totaal kostte het € 25,- (exclusief het brood), dus zeker niet veel! Wat zijn jouw favoriete duurzame restaurants? Wat zou jij graag zien op een duurzaam menu? Laat het weten via Twitter of Facebook!

José de Jong

One Comment

 1. Beste José,

  Wat een leuk stukje heb je geschreven over ons restaurant. Erg leuk, bedankt hiervoor!

  Wij gebruiken op dit moment geen karaffen aangezien ze porselein zijn en wij niet kunnen zien of deze leeg zijn. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we de karaffen bij kunnen vullen als deze leeg zijn.

  Ze zijn momenteel bezig met glazen karaffen en ik heb met de organisatie van Join the Pipe afgesproken dat wij deze gaan gebruiken als deze beschikbaar zijn. Dus dit gaat zeker gebeuren!

  Nogmaals bedankt,
  Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *