herfst | diy downton tea light: theekop-kaarsje

Nu ik vanuit mijn raam steeds meer oranje, rood en bruin zie, krijg ik helemaal zin in DIY’s! Het leukste is het natuurlijk om dat met oude meuk te doen. En laten er nou nog wat kitscherige theekopjes staan en wat kaarsenresten over zijn… Vandaag dus een leuke theekop kaarsje DIY, helemaal Downton Abbey style!

De benodigdheden voor deze herfst DIY zijn simpel. Naast kaarsenresten heb je een lont (katoendraad), satéprikkers, een schoon conservenpotje, een oud koffie- of theekopje en verder een steelpannetje nodig. Voor een geuraccent kun je nog wat etherische olie gebruiken.

Ik had zelf geen oude glazen potjes liggen, en dus deed ik een oproep via Peerby. Super handig en ontzettend duurzaam. En zo leer je jouw buren nog eens kennen (wel zo handig als je “import” bent).

Theekop kaarsje: stap 1

Smelt de kaarsenresten door ze au bain marie te verwarmen in een dicht conservenpotje. Voeg na het smelten eventueel een paar (!) druppels etherische olie toe.

Theekop kaarsje: stap 2

Knoop ondertussen een draad vast aan 1 of 2 satéprikkers, en zorg ervoor dat het korte uitsteeksel – het uiteindelijke lontje – naar boven staat. Leg voorzichtig in het theekopje waarbij het andere uiteinde net de bodem van het kopje raakt (knip dus op lengte af).

Theekop kaarsje: stap 3

Giet voorzichtig de hete was in het kopje, en help eventueel het lontje om recht naar beneden te blijven met een andere satéprikker. Laat een aantal uren, bijvoorbeeld een nacht, afkoelen en stollen.

Wie weet kun je jouw (groot)moeder vragen om oude theekopjes?! Het eindresultaat is in ieder geval super leuk, en een goede (en goedkope) kadosuggestie voor de feestdagen!

Maar je mag hem natuurlijk ook zelf houden! Wat is jouw favoriete herfst DIY?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *