h&m duurzaam: beetje bij beetje transparant

Beetje bij beetje leer ik mijn weg kennen in de high street. Ja, ik koop eigenlijk nooit nieuw, maar soms is het een beetje onvermijdelijk, zoals je al kon lezen bij mijn dagelijkse duurzame dilemma’s. H&M draagt een klein steentje bij met haar Conscious Collection, waarvan ik vorig jaar een oranje jurkje kocht. Maar ook hebben ze basics gemaakt van duurzame stoffen. Zo vond ik een leuk kraamkadootje voor mijn schoonzus en zwager: een schattig jurkje met pofbroekje van de Newborn Exclusive Collection.

Maar in de winkel moet je maar zoeken totdat je een item van duurzame materialen gevonden hebt. Ik snap het ook wel hoor. Je wilt dat mensen zich niet laten afschrikken door een “duurzaam hoekje”, en het is leuk als mensen iets tegenkomen en het kopen voor het design, waarbij duurzaamheid een mooie bijkomer is. Maar voor een bewuste consument is dit nog wel eens lastig. Ga maar eens door de rekken heen op zoek naar EcoFab kleding…

Rompertje Newborn Collection H&M

In haar catalogus pakt H&M het anders aan. Met een klein groen stipje zie je in een oogopslag wat er wel en niet duurzaam is. Super handig! Ik hoop dat dit in de nabije toekomst niet meer nodig is, aangezien dan alle items van een ethische en groene afkomst zijn. Nu maar hopen dat H&M de stap zet naar Fairtrade…

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *