hoe plan je een (winter)capsule wardrobe? | winter capsule ’17/’18

Zoals je maandag kon zien is mijn winter capsule wardrobe ein-de-lijk klaar (nog niet bekeken? kijk dan razendsnel hier). Maar dat betekent nog niet dat hij compleet is. Aangezien we al een goed deel van de winter achter de rug hebben is dit voor mij een goed moment om te kijken wat er nog mist in mijn wintergarderobe. Daarnaast ga ik binnenkort naar Antwerpen, waar ik dankzij de vele vintageshops hopelijk mijn winter capsule kan aanvullen.

Om te voorkomen dat ik overwhelmed raak door de prachtige pareltjes heb ik via Pinterest een shop/wish list gemaakt. Omdat ik het wel leuk vind om dit een miniserie te maken, deel ik vandaag mijn gewenste aanvullingen op mijn winter ’17/’18 capsule wardrobe.

stap 1 | inspiratie: pinterest

Maar het begint bij mij met inspiratie. Om te zien wat ik nou echt mooi vind, verzamel ik prachtige plaatjes. Dan zie ik vanzelf wat ik graag zou willen. En wat blijkt? Het silhouet van strak onder en wijd boven bevalt me prima. Het neutrale kleurpalet – lichtblauw, wit, grijs, zwart – met wat accenten (wie had ooit gedacht dat ik luipaard zou dragen?) is nog steeds mijn ding. Verder is mijn stijl casual en down-to-earth, al hou ik wel van wat uitschieters zoals high heels of een mooie rok.

stap 2 | inspiratie: mijn girl crushes

Verder vind ik het handig om wat stijliconen te hebben. Niet dat ik hun stijl 1-op-1 wil kopiëren maar omdat ik mezelf de vraag kan stellen ‘wat zou die en die dragen?’ Allereerst denk ik aan Signe van Use Less. Niet alleen omdat ze hetzelfde kleurpalet als ik gebruik, maar ook omdat ze net als ik hetzelfde kleurtype heeft, ze een lekkere laidback stijl heeft èn ze zelf ook een inspiratiebron is voor capsule wardrobes.

Daarnaast heb ik een girlcrush op Anna van The Anna Edit. Ze is iets meer sophisticated en heeft een heerlijk gevoel voor humor. Wie wil niet haar vriendin zijn?

stap 3 | wat wil ik scoren?

– een dikke knit trui, liefst grijs
– een coltrui, liefst navy
– enkellaarsjes met een bescheiden hak
– een extra paar jeans
– een gebreide jurk
– een dik vest

Dat klinkt als een aardig lang lijstje maar mijn garderobe is al zelfstandig ondernemer en thuismoeder ook aardig beknopt. En daarnaast hoef ik niet persé alles in één keer te vinden, het zijn ook aantekeningen die ik voor volgende winter kan gebruiken. Ik heb ook een bord gemaakt met items die ik al een tijdje aan het eyeballen ben:

Het moge duidelijk wezen: mijn (winter) capsule wardrobe is een continu proces waar ik met plezier aan werk.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *