hummus met zongedroogde tomaten | recept

Af en toe dan heb je gewoon zo’n craving. En nee, dat heeft in mijn geval niets met hormonen te maken maar gewoon ergens echt. veel. zin. in. hebben. Punt. Bij de boodschapjes een paar dagen geleden had ik dus ontzettende trek in een broodje hummus. Daarom kocht ik heerlijk biologisch brood en groente én de ingrediënten van deze zelfgemaakte spread. Graag deel ik met jullie mijn hummus recept.

Ik moet er meteen bij zeggen dat ik de basis heb afgekeken van De Groene Meisjes. Hun boek bevat vele recepten en dit is juist zo’n all time classic die iedereen wel moet beheersen. Zelf maakte ik hem lekker met zongedroogde tomaatjes. Jummie!

ingrediënten hummus

  • een blik kikkererwten plus ongeveer 2/3 van het vocht
  • een eetlepel tahin (sesampasta)
  • een teen knoflook
  • een theelepel paprikapoeder
  • cayennepeper naar smaak
  • ongeveer 7 zongedroogde tomaatjes

bereidingwijze hummus

En dan is het simpel. Blits alles tot een mooie massa met de keukenmachine of staafmixer. Wees niet ongeduldig, want hoe langer je alles fijnmaalt, hoe mooier de structuur. Serveer op een sneetje geroosterd volkorenbrood en versier met gegrilde groenten. Eet smakelijk!

Hoe eet jij jouw hummus het liefste?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *