i dressed like carrie bradshaw for a week…

… AND THIS IS WHAT HAPPENED

Zoals jullie wel weten is Sex and the City mijn grootste inspiratiebron. Ik kan elke dag wel een season marathon houden en heb de box (waarvoor dank aan mijn lief) zo ongeveer grijs gedraaid. Sex and the City staat bekend om haar fashion en daarom leek het me wel leuk om me een week als Carrie te kleden. “I dressed like… for a week” vind ik altijd hilarische artikelen en video’s, dus kijk mee naar I dressed like Carrie Bradshaw for a week and this is what happened!

dag 1: four women and a funeral (se.02 ep.05)

Ik begin mijn week als Carrie met één van haar wat oudere looks. Samen met Charlotte en Miranda loopt ze door Central Park terwijl ze het hebben over Charlottes date met een weduwnaar (die, zo blijkt achteraf, nog een handjevol andere vrouwen tegelijk date). Hierbij draagt La Bradshaw een rood colbertje van Azzedina Alaia en een capribroek van Prada. Uiteraard bezit ik deze labels niet, maar in mijn archief heb ik net zo’n getailleerd jasje en mijn zwangerschapslegging kan ook weer uit de kast. Gecombineerd met een rode clutch en loafers vind ik deze look wel geslaagd. Alleen heb ik opeens last minute een sollicitatiegesprek en daarvoor vind ik deze 90’s look toch nèt iets te quirky. Toch niet zo draagbaar, deze eerste look. Ik ben benieuwd naar dag 2!

Vintage jasje: kringloop via OMR Kringloop | Vintage clutch: kringloop via Het Goed Zaandam | Legging: biokatoen via H&M | Loafers

dag 2: cock a doodle doo (se.03 ep.18)

De tweede look is al iets meer draagbaar, maar wel een beetje zomers voor deze gure herfst. Remember hoe Carrie aan het einde van seizoen 3 nog één keer afspreekt met Big, samen met hem in een vijver valt, zich omkleed in zijn appartement en thuis arriveert in een oversized herenoverhemd. Het is een verrassend makkelijke outfit, al kies ik voor een panty omdat het toch nèt iets te koud voor blote benen. Ik voer ‘m uit met een biokatoenen overhemdjurk van People Tree, mijn nieuwste aankoop bij de kringloop en vintage pumps aangezien Carrie transparante muiltjes draagt.

Shirt dress: biokatoen & fairtrade via People Tree | Vintage riem: tweedehands via Opnieuw & Co Zwijndrecht | Vintage pumps: via Episode Amsterdam Berenstraat

dag 3: back to the eighties (satc the movie 2)

Vandaag kies ik voor de meest draagbare van alle looks: een lekkere simpele skinny met sneakers, een trui en, om lekker gek te doen, een parelketting. Mijn uitvoering van Carrie in de eighties (zoals we haar zien in de tweede film in een trip down memory lane) bestaat uit een losse tweedehands skinny, een preloved knit sweater, gekringloopte All Stars en mijn grootmoeders parelketting. Voor het eerst deze week voel ik me op en top comfi en kan ik zonder problemen de deur uit.

Sweater: tweedehands via Opnieuw & Co Zwijndrecht | Vintage parelketting: gekregen | Skinny jeans: tweedehands via Opnieuw & Co Zwijndrecht | Converse All Stars: tweedehands via Opnieuw & Co Zwijndrecht

dag 4: at dvf (satc the movie)

Shoppen, het is één van de dingen die Carrie zo graag (en goed) doet. In de eerste film spotten we haar in een roze jurkje tijdens een bezoekje aan Diane von Furstenberg. Ik vond dit wel een leuke look om te dragen naar een verjaardag. Lief noemde me een beetje overdressed maar hij kent me ook wel wat langer, en dus droeg ik mijn tweedehands Steps jurkje met hakken die ik al eeuwig in de schoenenkast heb staan èn mijn oma’s parelketting. Al met al was ik wel tevreden.

Fluo roze jurkje: tweedehands via Opnieuw & Co Zwijndrecht | Studded riem | Stiletto enkellaarsjes

dag 5: an american girl in paris part deux (se.06.ep.18)

Styliste Pat trok alles uit de kast voor deze extra lange slotaflevering van de serie. Met Parijs als achtergrond struint Carrie in de meest jaw dropping outfits. Deel twee van deze episode begint wanneer La Bradshaw de ex van haar lover Aleksandr Petrovski ontmoet in een café. Om deze look te recreëren draag ik een tweedehands jurkje, een skaterrok uit mijn kast en een vintage kettinkje die me erg doet denken aan “a necklace for Carrie”.

Little Black Dress: tweedehands via Opnieuw & Co Zwijndrecht | Vintage ketting: gekregen | Skater rok

En dat was hem dan, mijn weekje als Carrie! Ik vond het leuk om een paar van haar looks na te doen maar een volgende keer kies ik toch liever voor een ander seizoen (want ja, blote benen zijn toch wel Carries thing).

Welke outfit van Carrie zou jij wel eens willen aantrekken?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *