i heart life

Het leven lijkt soms net een film. Toen ik deze blog begon had ik twee thema’s in gedachten; mijn interesse voor duurzaamheid zou een sausje van mijn liefde voor Sex and the City krijgen. Green and the cities was geboren.

En nu, zes jaar later, maag ik weer een geboorte aankondigen! Vorige week dinsdagnacht zijn wij de trotse ouders (hoe cliché én waar) geworden van onze zoon Marius. Wat dat met Sex and the City te maken heeft? Meer dan je in eerste instantie zult denken.

Maar allereerst ga ik een stapje terug in de tijd. Het is 8 juli. Ik ben precies 38 weken zwanger en lief trakteert mij op een toetje. Een paar weken eerder smulden we van lekkere ribbetjes (ja, ik eet ook wel eens vlees) en er paste geen toetje in. Dat haalden we in die 8 juli. De bediening was lousy, het toetje smaakte toch niet zo lekker als ik gehoopt had en dus verbaasde het me niet dat lief maar weer snel op huis aan wilde gaan. Dat mij thuis een grote verrassing, mijn babyshower, stond te wachten kon ik niet vermoeden.

zulke lieve kadootjes voor m’n babyshower ? #duurzameduedate #billiesbox #humblebrush #naïf #babyshower #zwangerschap

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

Okay, maar wat heeft dit met Carrie & co te maken? The story continues. Want één van de leuke kraamkadootjes, naast de sneaky door vriendin E (in mijn bijzijn op de Ouders Natuurlijk beurs) gekochte BilliesBox wasbare billendoekjes, Humble Brush bamboe tandenborstel en Naïf verzorgingsproducten was het door mij ge-eyeballde eendjescarrousel van BamBam. Destijds wist ik nog niet welk melodietje deze had, dus des te leuker was het toen ik dit muziekje hoorde:

De diehard fans herkennen wel het “two twisters” liedje uit de aflevering I Heart New York. Big verrast Carrie met zijn verhuisplannen naar Napa. Een platenspeler en een LP is alles wat hij nog heeft staan in zijn appartement. Ze dansen en spreken af voor de volgende dag voor een laatste legendarische avond. De date, een paardenkoetsritje door Central Park, valt alleen in het water door de bevalling van Miranda. En daar komt het bruggetje naar dinsdag 26 juli.

Want Miranda heeft absoluut geen zin in een pusherige, cheerleaderige verpleegkundige. En ook ik was helemaal in “mijn zone”, alleen ik en de weeën. Een kleine en intieme bubbel die werd beloont met een prachtig wondertje. En zo is het cirkeltje perfect rond.

Naderhand loopt Carrie door de lege straten van The Big Apple. Ze weet dat haar even, een leven zonder Big, nooit meer hetzelfde zal zijn. Een New York state of mind die ik met mijn fictieve alter ego deel.

Liefs, José

Foto: John Cunniff

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *