i’m dreaming of a green christmas part two

Mijn ideale besteding van tweede kerstdag is een gezellige middag met familie of vrienden. Wijntje open, heerlijke hapjes. Ik kijk er nu al naar uit! En bij zo’n get together hoort voor mij ook mooi servies. Maar hoe kleed je dit aan zonder meteen in de kosten te lopen?

het good old kerststukje

Ik zeg: ga zelf aan de slag. Wat mij meteen in de kerstsfeer brengt is een kerststukje. Ja, jullie zullen me vast ouderwets vinden, maar niets zegt kerst als hulst, kaarsen, dennetakjes en mooie kleine glitterdingen. Het geeft mij ook een beetje nostalgie, want toen ik op de basisschool was kerststukjes maken één van de tijdsbestedingen van mijn kerstvakantie. Koop nou niet zo’n kant-en-klaar ding, dat vind ik geldklopperij. Kom zelf ook in de sfeer en maak er zelf één (of drie). All you need is een mooie schaal of potje, oase, groen (uit de tuin of het gemeentegroen), een kaars en wat glitteraccessoires. Ik heb een doos vol van die dingen, dus je kunt ook hergebruiken. Ga anders gewoon even bij je kringloopwinkel langs, daar hebben ze nu heel veel kerstspullen. En als je echt geen zin hebt om zelf creatief te zijn, ga dan bij diezelfde winkel langs. Daar hebben ze soms ook zelfgemaakte stukjes, gefabriceerd met tweedehands spullen. Dubbel goed, want zo steun je ook de mensen van de kringloopwinkels (vaak sociale werkplaatsen) tijdens de feestdagen.

maak zelf amuselepels

Ik ben helemaal fan van kringloopwinkels (zoals je misschien wel gemerkt hebt). Zo scoorde ik daar al een twaalftal super fabulous champagneglazen. Maar ook voor dingen als onderborden kan je daar terecht. Een heel leuk doe-het-zelf project is het maken van amuselepels. Die kun je simpel maken door de stelen van oude lepels te verbuigen. Zulke lepels vind je dus in kringloopwinkels, maar als je voor echt zilver gaat (wel een gedoe met poetsen!) raad ik je aan even op marktplaats te speuren. Wellicht niet allemaal hetzelfde, maar dat vind ik juist de charme van oude spullen. Ik hoop dat je hiermee wat inspiratie hebt om de feestdagen mooi, maar vooral gezellig door te komen. Ik zal jullie zeker op de hoogte houden van mijn projectjes. Succes! Bronnen: Jansen magazine, Flickr (foto van shabbyscraps) Gerelateerde artikelen: i'm dreaming of a green christmas

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *