dit is een goede gids: een mooi naslagwerk

Marieke Eyskoot is een household name in de duurzame community. Ze initieerde onder andere MINT, de duurzame modevakbeurs tijdens Amsterdam Fashion Week en schreef het boek Talking Dress. Vijf jaar na dit boek vond ze het wel tijd voor een vervolg en dus bracht Marieke vorig jaar bracht haar tweede boek uit: Dit is een goede gids. Van vriendin M mocht ik het boekwerk lenen. Is het een volwassen versie van Talking Dress of meer van hetzelfde?

Mariekes eerste boek was nieuw in zijn soort

Met een toch wel wat pretentieuze titel als Dit is een goede gids heb ik hoge verwachtingen. De uitstraling van het boek is in ieder geval fris. Niets geitenwollensokkerigs maar een moderne vormgeving. Het beeld is helder en illustreert, al moet ik zeggen dat het voor mij te stock-fotoërig is. Maar laten we het dan over de inhoud hebben.

Laat ik voorop stellen dat dit geen roman is. Mariekes boek is een gids, een naslagwerk dat je wat mij betreft een lange periode kunt gebruiken. Van mode tot eten & drinken, van reizen tot wonen; alle facetten van een duurzame lifestyle komen voorbij. Naast algemene informatie over de sector bevat deze gids ook interviews met kopstukken uit de industrie. Het is misschien wat minder persoonlijk dan haar eerste boek, maar misschien spreekt het daardoor wel meer mensen aan.

Talking Dress verscheen met een gelijknamige app die Marieke beloofde up-to-date te houden. Erg fijn aangezien de duurzame wereld – gelukkig – in beweging blijft. Dit is een goede gids biedt dat helaas niet aan. Jammer aangezien print al snel wordt ingehaald door de ontwikkelingen.

Eén ding weet ik zeker: ik ga het boek vast en zeker missen zodra ik het teruggegeven heb. Want het zijn juist van die momenten waarop je denkt ‘hmm, wat zou een goede optie zijn’, dat je Dit is een goede gids gaat gebruiken.

meer info

Dit is een goede gids
€ 20,-
Uitgeverij Boekerij

Liefs, José

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *