kerstkado duurzaam inpakken: 3 tips

Misschien ben jij van de last minute shoptrips, maar als je jouw kerstkadootjes al in huis hebt is er niets zo relaxed als ze nú inpakken. Dat is nog eens ontspannen de feestdagen tegemoet zien! Met deze drie tips kun jij jouw kerstkado duurzaam inpakken.

de weg naar iemands hart: landkaart

Bij het uitruimen van onze oude auto kwamen we nog een wegenkaart van de ANWB tegen. Inmiddels met navigatie op onze telefoons gebruiken we deze kaart nooit en dus ging 'ie het oud papier in. Totdat... ik iets had om in te pakken en ik creatief dacht. En ik moet zeggen: het zag er leuk uit! Zeker wanneer je een kaartje eraan hangt met het bericht 'Hopelijk brengt dit kadootje me dichter naar jouw hart'. Cute!

bohemian wrapsody: furoshiki

Furowattes? Furoshiki is de Japanse techniek van het inpakken met textiel. Niet alleen uniek maar ook hartstikke duurzaam, want dit inpakmateriaal is supermakkelijk te hergebruiken. LUSH verpakt sommige kadopakketjes ook op deze manier, dus als zij dat doen... Koop een sjaaltje in de kringloop of vis er eentje uit oma's kast voor dat extra unieke gevoel. Vouwen doe je met deze verschillende technieken:

hergebruik: oud inpakpapier

Het klinkt misschien een beetje geitenwollensokkerig, maar hoe vaak krijg je niet een kado in een supermooi papiertje? Ik ben zo'n muts die het kado voorzichtig uitpakt en dat papiertje netjes bewaart. Wie weet kun je er iemand anders ook nog blij mee maken? Hetzelfde gebeurt met kadolintjes. Weet je dat je hiermee kadootjes kan inpakken zonder plakband? Zo kan iemand anders jouw mooie papiertje hergebruiken of is hij makkelijk te recyclen (geen plastic). Het is eventjes een gedoe maar oefening baart kunst! Wat is jouw favoriete inpaktechniek? Hoe zou jij jouw kerstkado duurzaam inpakken? Liefs, José Foto's: photochem_PA, insatiablemunchies

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *