kledingkast eindelijk opruimen | video

Eens in de zoveel tijd ontkom je er niet aan: die kast moet opgeruimd worden. Met een zwangerschap en de winter achter de rug ga zoek in ein-de-lijk mijn kleding uit. Wat mag er blijven en wat gaat weg? Ondertussen klets ik lekker over miskopen en klassiekers in mijn garderobe. Kijk je mee?

Ik kan je alvast verklappen dat de stapel kleding die weg gaat van aanzienlijke omvang is. En nee, dat gaat niet linea recta op de verbrandingsstapel. Kleding van goede kwaliteit, die er nog goed en fashionable uit ziet, neem ik mee naar kledingruilfeestjes. Spullen die nog wel een leven mee gaan maar die ik wat gedateerd vind, kunnen naar de kringloopwinkel. En die paar items die echt niet meer kunnen gaan de kledingbak in. Wist je dat zelfs oud, niet bruikbaar, textiel gebruikt kan worden in de autoindustrie (als poetslappen) of de meubelindustrie (als kussenvulling)¹? Gooi kleding dus nooit zomaar de afvalbak in.

Hoeveel hangt er in jouw kast?

Liefs, José

¹Milieucentraal

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *