kleine verandering, grote impact

Soms kunnen kleine dingen al een grote impact maken. Toen lief en ik 3,5 jaar geleden in ons 80’er jaren huis trokken, wisten we dat we niet voor de looks maar vooral voor de ruimte van het huis kozen. Met een grote “uitbouw” (al zit dit extra stuk er van het begin af aan bij), twee slaapkamers (waarvan één samengetrokken kamer) én een ruime zolder plus een massale voortuin wisten we het zeker: hier kunnen we voorlopig mee vooruit.

Het interieur daarentegen.. Tja, wat kan ik zeggen: dat was gedateerd. Denk: een houten keuken, muren met structuurverf en een badkamer anno 1985. Nee, onze smaak was het niet maar dat kon het wel worden. En zo geschiedde.

never mind my resting b*tch face…

Na een verbouwing van onze badkamer twee jaar geleden wilden we het beneden ook een beetje opfrissen. Helaas hebben we, mede door de komst van Marius, geen budget voor een grote verandering zoals een nieuwe keuken maar kwamen we wél op een leuk idee om onze zithoek – oh wat klinkt dat burgerlijk zeg! – eens op te frissen. Zo gezegd, zo gedaan met als resultaat een vernieuwde schouw + tv plateau. Dat we er niet eerder op gekomen zijn! We waren zo tevreden met het resultaat van de tegelverf dat we ons wc’tje beneden ook opgeknapt hebben. Het kan dus zo simpel zijn!

Door deze kleine kleurimpuls en investering – een paar tientjes en een middagje werk – hebben we een nieuwe woonkamer. Momenteel probeer ik de combinatie blauw + goud uit door middel van het antieke mokkaservies (een erfenisje van mijn oma) op een lichtblauw tweedehands dienblad en een gekringloopte gouden waaier met pauwen. Ik ben er echt groos mee!

Ik ben in ieder geval erg blij met het eindresultaat! Op welke manier maak jij met kleine veranderingen in huis een grote impact?

Liefs, José

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *