koningsdag vrijmarkt: 3 tips voor de beste buit!

Ik weet het, noem me een suffe burgertrut, maar mijn hoogtepunt van Koningsdag is toch wel de vrijmarkt. Urenlang de kleedjes langs struinen, op zoek naar een mooie schat en vooral ook gezelligheid. Maar die mooie schatten, die moet je maar wel net tegenkomen. Twee jaar geleden kwam ik zo´n pareltje tegen en voor dit jaar heb ik een actieplan opgezet voor de beste Koningsdag vrijmarkt buit, die ik graag met jullie deel!

koningsdag vrijmarkt tip 1: locatie, locatie, locatie!

Goede voorbereiding is het halve werk, dus bedenk je eerst welke Koningsdag vrijmarkt je wilt bezoeken. Het is gezellig om het marktje in jou eigen dorpje op te zoeken, maar wie weet kom je daar alleen maar zolderzooi tegen zoals oud kinderspeelgoed (kan ook heel nuttig zijn!) en activiteiten zoals blikwerpen en schminken. Beter zijn grotere steden, zoals de markt in het Vondelpark en op het NDSM-terrein in Amsterdam, de gehele binnenstad van Utrecht, het Kerkplein van Arnhem en Winkelhart Blerick te Venlo.

Nog een tipje op het front van locatie: ga ook zeker eens naar chique buurten. Daar sla je pas écht koopjes. Denk aan de Beethovenlaan in Amsterdam-Oud Zuid, het Gooi, Hillegersberg in Rotterdam en het Statenkwartier in Den Haag.

koningsdag vrijmarkt tip 2: wees op tijd!

Het is misschien een open deur, maar wees er op tijd bij. Veel verkopers melden zich al even na 6en op de vrijmarktlocatie, dus als je pas om 11 uur naar de Koningsmarkt gaat ben je vaak te laat. Toch loont het de moeite om een tweede rondje omstreeks dit tijdstip te lopen. Spullen die niet zo goed verkocht worden, kunnen misschien wel afgeprijsd zijn en verkochte spullen vervangen zijn door nieuwe koopjes. Geef dus niet te snel op en koop vooral een kopje warme choco (dat kunnen we wel gebruiken met de weersvoorspellingen) met een zelfgemaakt cakeje voordat je met frisse moed en blik je tweede slag slaat.

mijn #koningsdag buit: een #vintage rieten clutch! #kingsday

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

koningsdag vrijmarkt tip 3: ga voorbereid op pad

Niets is vervelender dan een half uur zeulen met jouw nieuwste koningsdag schatten of thuiskomen met een kapot koningsmarktproduct. Voorbereiding is essentieel en ga dus op pad met een rugzak, canvas tasjes en oude kranten. Vaak hebben de verkopers wel wat op voorraad maar maak je ze extra blij door zelf voorbereid ten ijs te komen. Wie weet kun je wel nog iets extra’s afdingen!

Dat waren mijn tips voor een geslaagde koningsdag, Ik ben benieuwd naar jullie mooiste koningsdagschatten!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *