kringloop koopjes: mijn mooiste schatten

Kringloopwinkelen is een hobby voor mij. Met grote regelmaat pop ik de kringloop om de hoek binnen. Puur om te kijken wat er is. Of er iets is waarmee ik iets creatiefs kan doen. Of er iets is dat leuk in ons interieur is. Waar anderen ter ontspanning naar het tuincentrum of het Zweedse woonwarenhuis gaan, ga ik naar de kringloopwinkel. Maar uiteraard ga ik vooral voor die mooie deals, die mooie schatten.

Wie net zoals ik al jáááren naar de tweedehandswinkeltjes gaat, weet dat de lol er wel een beetje af is gegaan. Waar je eerder nog een vintage Levi’s scoorde voor een paar euro, weten ze nu de prijzen damn well. Niet zo gek aangezien de sorteerders een cursus productkennis krijgen. Die vintage pareltjes, die hebben niet voor niets die naam.

Desalniettemin kom ik nog wel eens leuke koopjes tegen. Daarom lijkt het me vandaag wel leuk om jullie te laten zien wat voor dingen je voor een prikkie koopt – en spullen die ik zelf ergens anders voor meerdere malen de prijs tegen kwam. Kijk je mee?

sjaaltjes

Sinds een jaartje ben ik helemaal into sjaaltjes. Ik zag bloggers Noor (@queenofjetlags) en Rachel (@dehuismuts) ermee en raakte helemaal geïnspireerd. Niet dat ik ze elke dag draag, maar ik ben er wel helemaal weg van. Als haarband, om de nek, ter decoratie van een tas… I love it! Bij vintagewinkels betaal je al gauw twintig euro, maar in de kringloop vind je ze dus voor een eurootje. Soit, dan zijn ze meestal wel polyester but who can tell the difference?

in mijn nopjes met een nieuw vintage sailor sjaaltje! #vintagefind #thrifting #kringloopschat #vintage #navy #trashion

A post shared by José de Jong (@greenandthecities) on

vintage vibes with this thrifted scarf #vintage #seventies #thrifted #lazysundaymornings

A post shared by José de Jong (@greenandthecities) on

#precious #mommyblogger #delft #koffyhuis #mommysonmoment

A post shared by José de Jong (@greenandthecities) on

emaille

Emaille spullen, ik kan er (zo lijkt het) geen genoeg van krijgen. In antiekzaakjes betaal je grof geld voor geëmailleerde spullen. Bij de kringloop gelukkig niet. Zo heb ik een vergiet, een broodtrommel (okay, wel van omalief gekregen) en een kan met bloemetjes. Die laatste kwam ik ook tegen bij een brocantezaakje voor € 10,-. Nou, dat heb ik er echt niet voor neergelegd!

designer vintage lookalikes

Misschien toch wel mijn grootste parels zijn die items die een designer look hebben. Ik scoorde way back een leren damestasje waar ik erg veel plezier van heb gehad. Toen ik een keertje in de 9 straatjes liep, werd ik aangehouden door een vrouw: ‘Is that a real one?’ Blijkbaar had ik een Hèrmes Kelly bag lookalike gevonden, en dat voor nog geen € 4,50! Vorig jaar scoorde ik een nogal uitgesproken riem met een Medusa-achtig figuur erop. Meteen moest ik denken aan Versace en de verzamelaar in mijn móest hem hebben. Wees dus zeker op de hoogte van de (nieuwe) klassiekers op het gebied van mode.

duurdere items

Last but not least zijn de kledingstukken die bij duurdere winkels vandaan komen. Hoe leuk dat je een jurkje tegen kom dat minimaal 50 euri gekost heeft en wat ik voor een tiende mee kan nemen? Zo scoorde ik al meerdere items van Steps en een jurkje van het Belgische label Nathalie Vleeschouwer. Nog steeds blij mee en mooie items in mijn garderobe. Het enige dat je moet “doen” is letterlijk elk kledingstuk in je handen hebben. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wel wat!

comfy & classy 😄 #ootd #duurzameduedate #30wears #tweedehands #vintage #tonsurton #proudmommy #babybelly

A post shared by José de Jong (@greenandthecities) on

Nou dat waren ze dan, mijn kringloop koopjes en mijn tips. Natuurlijk is dit een collectie van jaren. De ene keer ben ik succesvoller dan de andere, maar het is vooral een kwestie van veel rondkijken, je ogen open houden en geduld. En uiteindelijk moet je het vooral voor de fun doen en niet om een koopje te vinden. Want zoekt, en gij zult niet vinden.

Wat is jouw mooiste kringloop koopje?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *