langzaam maar gestaag resultaat | #fitmommy

Bijna een maand geleden plaatste ik mijn laatste fitmommy artikel dus hoog tijd voor een update! Twee weken geleden deelde ik mijn favoriete recept voor ontbijt/lunch/tussendoor: bananenbrood. Maar dat is niet het enige dat ik heb gegeten natuurlijk.

misschien helpt het wel dat mijn mindset nu anders is

Ik moet zeggen dat het gezonder eten me makkelijker af gaat dan ik dacht. Blijkbaar is mijn motivatie goed, want voorheen hield ik het “lijnen” maar een paar dagen vol. Misschien helpt het ook wel dat mijn mindset nu anders is, en dat het niet zo zeer om dingen “niet mogen” gaat, maar er voor te kiezen sommige dingen niet te eten. Does that make any sense? Bij verjaardagen kies ik er veelal voor om maar een klein stukje taart te eten en met het warme weer is het helemaal niet moeilijk om me te storten op rauwkost – behalve natuurlijk wanneer mijn lieftallige broertje snackjes van de BBQ serveert…

Water drinken blijf voor mij nog een dingetje hoor. Ik vergeet gewoonweg uit mijn glas te drinken en op te staan om weer een nieuwe portie in te schenken. Slecht, ik weet het, zeker aangezien ik nog borstvoeding geef. Een verbeterpuntje dus…

Wijntjes laat ik redelijk makkelijk staan. Negen van de tien keer zit ik toch nog met borstvoeding in mijn achterhoofd of “vind ik het de calorieën niet waard”. Maar of ik ook zo sterk ben op onze vakantie naar wijnland Frankrijk…

was ik maar een sportjunkie…

Het belang van een goede warming up heb ik wel geleerd. Dacht ik van het fietsritje naar de gym wel genoeg warmgedraaid te hebben, moest ik op de blaren zitten the day after. Rekken en strekken dus! Naar verluid deed Arnie dat constant, dus als het goed genoeg is voor The Terminator…

Qua oefeningen merk ik wel dat ik een beetje in een sleur zit. Mijn routine bestaat uit 10 minuten crossfit, dan beenoefeningen (lunches met gewichten, squats met een skippybal, kettlebell swings en donkey kicks), stuk gaan tijdens russian twists met een medicine ball, armoefeningen met een gewichtjes (high bicep curls, 90 degree shoulder pulses, chest press, T hammer curls, tricep dips en front rows) en afsluitend 5 minuten uitfietsen, if you’re interested. Ik heb niet zo’n zin om echt in de apparaten te zitten – work-outs met losse gewichtjes liggen mij meer – maar mij ontbreekt eigenlijk de kennis om verder te gaan.

Gelukkig houd ik het wel vol om elke week twee keer te gaan. Aangezien lief hiervoor eerder van zijn werk thuis komt voel ik ook wel “de druk” om te gaan. Niet gaan zou dan zo stom zijn. Ik merk dat ik chaggie word wanneer ik niet kan. Niet zozeer omdat ik een sportjunkie ben – was dat maar zo – maar omdat ik weet dat het het beste voor mij werkt als ik toch een soort van routine heb.

spiermassa weegt meer dan vet, toch?

Maar nu natuurlijk de hamvraag: zie ik resultaat? De weegschaal ziet nog niet veel verschil. Maar als ik het goed doe, ik dat ook niet zo gek. Spieren wegen meer dan vet, dus idealiter ben ik wel wat vet kwijt geraakt en heb ik spiermassa gewonnen. Wat zegt de spiegel me? Nou dat buikje is nog onveranderd. Niet zo gek, het is één van de moeilijkste area’s om in shape te krijgen. There’s no such thing as local weight loss. Bedriegen mijn ogen me, of zie ik dat ik wat strakker ben op mijn heupen en rug? Ik blijf maar van het positieve uit gaan, dat is voor mij nu de beste motivatie. En nu nog maar zien of ik geen dipje krijg tijdens onze vakantie!

Liefs, José

Foto: Cyril Saulnier

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *