lauren vester en dita von teese: mijn heldinnen

Naar mijn idee heeft iedereen wel een rolmodel. Zo’n persoon is een voorbeeld, iemand aan wie je je wilt spiegelen. Voor mij zijn dat twee personen: Lauren Vester en Dita von Teese. Waarom? Laat me je dat uitleggen.

lauren vester

Lauren Vester weet wat ze wil. Ze houdt van hoge hakken en korte rokjes en is niet bang die te combineren. Daarnaast heeft ze ook een voorliefde voor vintage, zo vertelt ze ook in de Nederlandse Glamour van september: ‘Ik hou van vintage. Dan vis ik er wel de mooiere stukken uit, anders wordt het shabby’. En dat ze oog voor mooie dingen heeft is wel duidelijk, vindt ook haar styliste Annemarie Pol in Grazia (nr. 30): ‘Laatst kwam ze om te shoppen parmantig aanstappen in een vintage jurk met giraffeprint. Te leuk.’ Haar lef én het vermogen om vintage met nieuw te combineren maakt Lauren voor mij het voorbeeld van het dragen van vintage.

dita von teese

Queen of vintage glamour is natuurlijk niemand minder dan Dita von Teese. Zij ademt de glamour van de vorige eeuw en kan nooit betrapt worden op een niet zorgvuldig uitgezochte outfit. Ik vind haar uitstraling geweldig. De jaren ’30, ’40 en ’50 zijn haar tijdperk, en ik zou graag wat van haar glamour hebben. Waarom draagt Dita vintage? ‘Ze zorgen ervoor dat je extravagant kan zijn zonder de hoge kosten. Ook hou ik ervan me voor te stellen welk verhaal achter elk stuk zit.’

wie is jouw voorbeeld?

Wie inspireert jou in jouw (duurzame) keuzes? En waarom? Laat het me weten!

Bron: Glamour, Grazia, Treehugger, Style Today (Lauren Verster), Alice’s Closet (Foto Dita von Teese)

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *