leestip | eerlijk eten kookboek

Vegetarisch koken? Dan kies je Voetprintcooking of de Dikke en Dunne Vegetariër. Veganistisch kokkerellen? Dan is Ecofabulous koken in alle seizoenen iets voor jou. Maar wat is het go to naslagwerk voor alle EcoFab ladies die graag zo eerlijk mogelijk willen koken? Met welk kookboek weet je hoe je makkelijk en lekker fairtrade kookt? Eerlijk Eten geeft jou de handvatten om te koken zonder schuldgevoel, en met leading ladies zoals Floortje Dessing en Lisette Kreischer weet je dat je goed zit!

Op het eerste oog is Eerlijk Eten een mooi coffee table book dat een sieraad is voor elke boekenkast en keukenplank. Mooie foto’s en een strakke layout laten je pagina na pagina omslaan. Maar het gaat niet alleen om het uiterlijk; ook wat er tussen de kaften staat doen er toe. Na een maand tijd heb ik al een aantal recepten gemaakt en nog geen enkele is me tegengevallen! Ik heb gelunched met kokosrijstepap, guilt free gesnoept van een chocosmoothie en gedineerd met pad thai & linzencurry. En er staat nog zoveel meer op mijn to cook lijstje: bulgursalade met gerookte kip, chocopasta, zoeteaardappelhummus, bananen-notenbrood, feel-good chocolademousse…

Heel handig is de indeling van het boek. Zoals het een kookboek betaamt vind je het ontbijt, lunch, snacks & dips, diner, zoetigheden en drankjes in losse hoofdstukken. Maar erg interessant is het om te lezen welke ingrediënten je daarin fairtrade kunt kopen én het verhaal van die mooie producten: koffie, thee,bananen, noten, specerijen, kokos, cacao, ananas, quinoa en rijst.

Ik vind de recepten makkelijk om te koken. Soms moet je je hoofd erbij houden, zoals bij de Pad Thai, en soms is het jou heerlijk slow cooking wat ik ervoer bij de kokosrijst. Ben jij nou benieuwd wat je allemaal fairtrade kan koken en wat de achtergrond van fairtrade producten is? Dan kan ik je Eerlijk Eten zeker aanbevelen!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *