[leestip] ouderwets huishouden met leesvoer

Als blogger wil je natuurlijk niet je (inspiratie)bronnen prijsgeven. Maar ik ben sinds een paar dagen fan van zo’n leuke blog dat ik jullie die niet wil onthouden! Deze is speciaal voor alle vrouwen die nog ouderwets huishoudelijk en burgerlijk willen zijn, maar die ook een moderne insteek hebben!

Lana kwam ik tegen in Kassa Groen. Zij vertelde daar over old school schoonmaken, compleet met schort en hoofddoek (en dan wel op de fabulous fifties manier he?). Niets groene allesreiniger of blauwe Glassex, maar ouderwets met soda en groene zeep. Ook een stuk fijner met huisdieren en kinderen (want is een stuk vriendelijker) dus echt de moeite waard in huishoudens!

Op haar blog LeesVoer vertelt ze alles wat ze in haar huishoudelijk leven tegenkomt, van wasbare luiers tot zelf cruesli maken. Soms worden huishoudboeken uit grootmoeders tijd geraadpleegd, en soms is een beetje nadenken en common sense all it takes. Maar hoe leuk vertelt ze het! En hou handig en inspirerend zijn haar verhalen!

Ook zet ze met regelmaat oude filmpjes op haar blog. Zo zie je hoe je als vrouw anno jaren ’50 de ideale huisvrouw was, of leer je dat je er altijd “need and clean” (verzorgd en netjes, red.) uit moet zien. Erg grappig, hillarisch soms, en soms juist triest door de ouderwetse insteek.

Ik, en hopelijk jullie ook, heb inmiddels weer een website die ik met regelmaat ga checken. Omdat ik, naast geëmancipeerd, ook waarde hecht aan ouderwets huishouden en niets heb met voor élk klusje een schoonmaakmiddel.

Wat is jouw favoriete website?

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *