[leestip] talking dress en mode voor morgen

Met het rotte weer is het nu toch echt herfst. En dat betekent je in een warme trui met een pot thee en wat boeken op de bank nestelen. Dit najaar lijkt wel het jaargetij van boeken over duurzame mode. Deze maand kwam het boek talking dress uit en Mode voor Morgen staat 1 november gepland.

Het leuke is dat zowel de groentjes als de oude rotten in het vak bediend worden. Maar welk boek spreekt wie aan?

talking dress

achtergrond

5 oktober lanceerde Marieke Eyskoot haar boek talking dress; vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle) in dé hotspot voor duurzame fashionista’s: Charly +Mary. Het boek komt voort uit haar jarenlange ervaring bij de Schone Kleren Campagne, haar eigen bedrijf Talking Dress en de vorig jaar gelanceerde duurzame modevakbeurs MINT.

het boek

En die ervaring straalt door in dit boek. Weet je nog niet zoveel van duurzame mode? Wil je weten bij welke hotspots je veilig terecht kan? Marieke vertelt het met een persoonlijk sausje. Interviews met duurzame dames en handige tips doorbreken het serieuzere leeswerk. Ook op het oog is dit boek erg fijn. Kleine kadertjes en mooie afbeeldingen van illustratice Koosje Ruijgrok maken talking dress een lust voor het oog.

special features

‘Een shopgids alléén op papier is zóó 2010’, moet Marieke gedacht hebben. Daarom is de shopgids ook als app nu al verkrijgbaar voor android en iOS. En dat heeft het voordeel dat je, naast dat je up-to-date info hebt, ook tijdens het shoppen info kan vinden. Erg handig om winkeltjes of leuke eettentjes te vinden!

Talking dress; vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle) is te koop bij diverse boekhandels en online voor € 19,95.

mode voor morgen

achtergrond

Journaliste Lynsey Dubbeld blogt al jaren over duurzame mode én schrijft voor gerenommeerde media zoals Trouw en Krant van de Aarde. Al haar kennis heeft ze gebundeld in het boek Mode voor Morgen. Duurzame kleding in Nederland.

het boek

Qua uitstraling is het een zakelijk boek. Waar talking dress vooral voorzien is van illustraties, heeft Mode voor Morgen. Duurzame kleding in Nederland mooie grote foto’s. Verder is de layout rustig. Ben je geïnteresseerd in de verschillende duurzame basisstoffen voor kleding? Wil je wat dieper ingaan op de werkelijke kosten van mode? Dan is Mode voor Morgen een aanrader. Elk hoofdstuk bestaat uit achtergrondinformatie over een thema, een slotconclusie en een aantal korte (foto)reportages.

special features

Kun je niet nog een paar weken wachten? Lees dan het speciale Mode voor Morgen magazine met de mooiste foto’s en een aantal tips uit het boek. Ook mooi is: 1% van de verkoopprijs wordt gedoneerd aan DARA Europe.

Mode voor Morgen. Duurzame kleding in Nederland is per 1 november online voor € 29,95 te koop.

conclusie

Ben je nieuwsgierig naar wat duurzame mode nou precies is? Dan moet Mode voor Morgen op jouw wensenlijstje staan. Wil je tips voor hoe je jouw garderobe (en lifestyle) kan verduurzamen, kies dan voor talking dress. Maar overall zijn beide boeken een aanrader voor jouw verlanglijstje!

Dit is een artikel in het kader van MyStyle
MyStyle is een groep jongeren die duurzame producten en diensten test. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty, wij testen het voor je uit!
Alle reviews en nog veel meer vind je op Facebook en Twitter.

Heeft dit artikel je geholpen? ja | nee

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *