de lekkerste scones zijn vegan! recept

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben nog steeds aan het nagenieten van The Royal Wedding. Yup, ik heb zaterdag 19 mei van 10 uur ’s ochtends tot een uurtje of 3 in de middag voor de tv gehangen. BBC was my best friend! En wat ik daarbij at? Zelfgebakken scones, dairy free en honderd procent lekker. Hmm, nu ik er zo over schrijf ruik ik ze bijna…

vegan scones
Heerlijke en zelfgebakken vegan scones
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
10 min
Total Time
30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
10 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 60 gram kokosolie in blokjes
  2. 150 milliliter amandelmelk (geen soja, dat wordt niet lekker!)
  3. 300 gram bloem
  4. 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  5. 1,5 theelepel bakpoeder
Instructions
  1. It's as simple as this! Meng de droge ingrediënten met elkaar. Wrijf de kokosolie met je vingers door het meel totdat het gaat kruimelen. Voeg de melk toe en kneed tot een mooi dik deeg hebt.
  2. Rol uit tot een dikke lap van ongeveer twee centimeter. Steek met een rond vormpje met doorsnede 5 centimeter (bijvoorbeeld een glas) scones uit, blijf de restjes kneden totdat alles op is. Mijn ervaring leert dat je zo'n 12 vegan scones maakt met dit recept.
  3. Bak op 180°C zo'n tien minuten, totdat ze goudbruin zijn. Laat de zoete broodjes afkoelen op een taartrek maar geniet ervan als ze nog warm zijn! Lekker met clotted cream en fruitspread (de recepten volgen nog).
Notes
  1. Je kunt ze nog makkelijk een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos of koektrommel, al lukt mij dat nooit. Ook lekker met rozijnen er doorheen.
green and the cities http://greenandthecities.nl/
Voor mij smaken ze toch op hun best met een pot hete earl grey. Eet je ze met clotted cream en jam, dan noem je het trouwens een cream tea. Wanneer mag ik weer?

Heb jij wel eens scones op? Fan of toch niet jouw ding?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *