máxima shopt in kledingkast beatrix

PHOTOS maximaDat stijl niet uit de mode gaat, bewijst onze Koningin wel. Niet alleen draagt ze kleding uit de archieven van grote modehuizen, ook draagt ze sommige japonnen minstens twee keer. Zo ook bijvoorbeeld een rode franjejurk die zowel naar de verjaardag van Prins Charles als het diner op de avond voor de inhuldiging in 2013 droeg. Maar nu blijkt Máx niet alleen te shoppen in haar eigen kast, maar ook in haar schoonmoeders kast.

Op het 5 mei concert afgelopen maandag verscheen onze Koningin in een royale jurk. De japon, uitgevoerd in een helder flessengroen, is erg bescheiden met de hoge neklijn en lange mouwen en toch fashionable door de struisvogelveren onderaan de jurk en de applique’s op het bovenlijfje.

  

Hier en daar wordt gesuggereerd dat Máxima de jurk heeft laten inkorten, maar ik dat dat maar zo lijkt doordat ze een stukje groter is dan onze voormalige vorstin. Zo blijkt maar wel eens: wie wat bewaart, die heeft wat! Welk kledingstuk zal Máxima volgens jou moeten herdagen? Ik stem voor de lieflijke crèmekleurige jurk uit 1959, eenzelfde kleur galajurk uit 1956 (minus bontje!) of een koningsblauwe draperie-avondjurk uit 1982. Jij?

Trouwens, Máx is niet de eerste die shopte in haar schoonmoeders kledingkast. Mabel droeg eerder al het verlovingsjurkje van prinses Beatrix. En check eens de prinsessen en koninginnen die hetzelfde droegen op modekoninginmaxima.nl!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *