melk en brood over? maak bread and butter pudding!

Het komt je vast bekend voor: je komt thuis met je boodschappen en dan kom je erachter dat je dingen in huis haalt die al in de kast stonden. Wat doe je dan? Je zoekt een leuk recept om de “restjes” op te maken, in mijn geval brood en melk.

wentelteefjes en bread and butter pudding

Wentelteefjes zullen waarschijnlijk het eerste zijn dat in je opkomt. Heerlijk! Maar helaas heb ik die afgelopen weekend al gegeten. Daarom dacht ik aan bread and butter pudding. En laat het toeval nou net willen dat ik mijn food icon Nigella Lawson dat op tv zag klaarmaken. Toeval bestaat niet!

Op de website van de BBC vond ik dit recept van haar show. Met wat aanpassingen – ik had nog crème fraîche staan dus hiermee verving in de slagroom – ging ik aan de slag. Helaas werd het geheel niet zoals ik verwacht had. Ik zou de volgende keer zeker meer suiker en rozijnen toevoegen, zorgen dat al het brood onder staat en het geheel langer bakken (nu was het mij te papperig). Hier mijn interpretatie van het recept van Nigella Lawson. Voor het originele recept, kijk hier.

ingrediënten:

3 eieren
1 zakje vanillesuiker (dit kun je ook makkelijk zelf maken, recept volgt snel!)
1 kopje melk + 1 kopje room bij elkaar
5 sneetjes witbrood (maar kan ook brioche of pannetone zijn, net wat je over hebt)
50 gr boter
een handvol rozijnen, geweld in welke likeur dan ook (Marsala kan ook)
room of custard om erbij te serveren

bereidingswijze

Voorverwarm de oven op 180˚ C. Meng de eieren, vanillesuiker en melk in een grote schaal. Beboter de sneetjes brood en verdeel ze in een ovenschaal en laat daarbij wat puntjes uitsteken. Verdeel vervolgens de rozijnen (zonder vocht) en het eiermengels over het brood. Bak 30 minuten en serveer met de room/custard.

Bron: BBC food

Gerelateerde artikelen:
mijn eerste ervaringen met het flexitariër zijn

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *