mijn favo ecofab kookboeken

Sinds ik steeds vaker kook, zoek ik inspiratie voor nieuwe gerechten. Niet alleen omdat ik steeds hetzelfde eten saai vind, maar ook omdat ik merk dat nieuwe vleesloze gerechten veel enthousiaster gegeten worden dan golden oldies ontdaan van vlees. Kookboeken zijn hierbij essentieel, niet alleen vanwege recepten maar ook ter inspiratie voor mijn eigen kooksels. Vandaar dat ik vandaag mijn vega en EcoFab kookboeken in mijn boekenkast met jullie deel: een vegetarisch, een veganistisch en een CO2reducerend kookboek.

100 recepten voor een vleesloze dag; lekkere en pittige vegetarische alternatieven

Tijdens een boekenverkoop van mijn bieb struinde ik door allerlei ouderwetse boeken. Opeens kwam broertjelief, die op zichzelf ging wonen en tussen de kookboeken zocht, grappend aanzetten met dit kookboekje. Het was duidelijk erg oud, kijk alleen al maar naar het design en de vergeelde bladzijdes, maar ik had nog nooit een kookboekje gezien waarin je zelf vleesvervangers leert maken.

ecofabulous koken in alle seizoenen

Lisette Kreischer is zo’n geweldig voorbeeld van op een nieuwe manier kijken naar de schijf van vijf. Door haar creativiteit en smaakgevoel weet ze gerechten vegan te maken en komt ze met heerlijke recepten. Haar kookboeken vliegen de deur uit: 10WYS, NON*FISH*A*LICIOUS, Lisette in Luilekkerland en Wat de pot schaft. Ik wil ze wel allemaal. Ecofabulous koken in alle seizoenen is ook nog eens handig omdat het je stimuleert met de seizoenen mee te eten. Zeker goed voor het milieu!

voetprint cooking; weet hoe groen je eet

Zoals ik aan het begin van dit blogje al zei, kook ik vooral vaak vega(n) om het milieu minder te belasten. In dat opzicht lijkt dit het ideale boek voor mij. Je vindt niet alleen recepten met een lage(re) impact, maar ook reuzehandige informatie om zelf ook aan de slag te gaan. Je leert welke groenten een lagere CO2-uitstoot hebben en maakt aan de hand van dit boek bewuste(re) keuzes.

Ik ben superbenieuwd welke EcoFab kookboeken jullie raadplegen. Tips en suggesties zijn van harte welkom!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *