online bashen ≠ ok + mijn 3 favo youtubers

Ik denk dat veel van jullie kunnen beamen dat YouTuben, naast Netflixen, het nieuwe tv-kijken is. Vlogs zijn de nieuwe reality-tv, lookbooks de nieuwe modeprogramma’s. Mijn grootste mediaverbruik is dus waarschijnlijk via YouTube.

De meeste van mijn nieuwe ontdekkingen schoppen het al snel tot mijn abonneepagina. Maar één video viel toch niet helemaal in goede compostaarde. Ik ben niet zo van het namen noemen, van het naming & shamig, maar het gaat om vegan YouTubers die een vlogger onder de loep nemen. Deze vlogger besloot een weekje lang vegan te eten, maar dat deed ze dus “helemaal verkeerd” aldus de vrije uitloop-haantjes de voorste. “Want vegan kun je niet eten, dat ben je.” “En ja, als je dát eet, geen wonder dat je het niet uithoudt.” Het lijstje ging door en door over hoe ze het wel niet verkeerd aanpakte.

Ik werd er een beetje misselijk van. Content creators zijn voor mij vaak toch rolmodellen, waar ik inspiratie van krijg en die mij laten zien hoe het ook kan. Maar voor mij was dit allesbehalve inspirerend. Als ze echt die YouTuber willen helpen, dan bash je haar niet de grond in. Dan maak je haar niet en plein public klein. Dan stuur je haar een mailtje/DM waarin je jouw hulp aanbiedt.

Voor mij kwam dit puur over als iemand lekker klein willen maken. Punten scoren over de rug van iemand om. Mijn abonnee-pagina zullen deze YouTubers dus voorlopig niet meer zien. Ondertussen geef ik je wel een lijstje van alle content creators die mij inspireren:

sadia – pick up limes

Sadia van Pick up limes is voor mij echt een zonnestraaltje. Ze gaat van het positieve uit en begrijpt dat all the way vegan gaan niet voor iedereen is, of niet over één nacht ijs gaat. Ze geeft inspirerende tips hoe je eiwitten aan je maaltijden kan toevoegen, kookt heerlijke recepten en geeft en passant ook lifestyle tips. Elke keer een plezier om naar te kijken!

sophie – naoki

Sophie van Naokie gaat al heel lang mee in de beauty industrie. Ze is bekend om haar proefdiervrije make-up lijst en probeert sinds kort ook vegan door het leven te gaan. Wat ik zo mooi vind is dat ze laat zien dat het best lastig is om vegan en proefdiervrije make-up te kopen, maar dat ze toch alles vind wat ze nodig heeft. Daarnaast geeft ze interessante tips op het gebied van boeken en mode.

verena erin – my green closet

Verena Erin heeft een achtergrond in mode en weet daardoor veel over ethical fashion. Minimalisme en capsule wardrobes zijn dan ook haar specialiteit. Als ik haar video’s kijk, krijg ik het idee dat ik met een vriendin zit te kletsen die mij handige tips geeft. Net als Sadia en Sophie geeft ze daarnaast ook handige lifestyle tips en laat ze haar favoriete producten zien. Zeker volgen dus!

Ik hoop dat jullie hier een positieve vibe van hebben gekregen! Wie zijn jullie favoriete YouTubers?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *