mini broodpudding | recept

mini broodpudding | green and the cities
Je kent dat wel eens: het brood is oud of de eieren zijn over de datum. Bij ons was dat alletwee het geval en dit keer besloot ik niet om wentelteefjes te maken maar zijn Engelse variant: broodpudding. Eerder maakte ik al een grote variant maar vandaag experimenteer ik met kleine soufflévormpjes. Mini broodpudding, klinkt het niet heerlijk?! Ik heb trouwens tijdens de lunch genoten van dit gerechtje, maar hij doet het komende kerstdagen ook prima tijdens de brunch of als toetje!

mini broodpudding

Voor circa 4 puddinkjes
  • vier sneden oud brood (mag zowel wit als bruin, maar liever zonder zaden)
  • vier eieren
  • 400 ml melk
  • een eetlepel kaneel
  • vier eetlepels rozijnen
  • vier theelepels bruine basterdsuiker
  • een paar klontjes boter
  • vier soufflévormpjes
Zoals je ziet kun je dit recept makkelijk aanpassen naar het aantal personen!

bereidingswijze

Roer eerst het ei en de kaneel door elkaar. Hierdoor mengt de kaneel beter door de rest van het "beslag". Voeg vervolgens de rozijnen en melk toe en laat het brood hierin weken. Vet alvast de vormpjes in. Na circa vijf minuten begint het leuke gedeelte: kneden! Vul de vier vormpjes, bestrooi met de suiker en giet het resterende vocht erbij. Garneer met wat kleine boterschilfertjes. Bak circa 20 minuten in een voorverwarmd oven (200°C) en laat nog even staan in de dichte oven.
mini broodpudding | green and the cities

Eet smakelijk!

Wat staat er op jouw kerstmenu?

Liefs, José

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *