minimaliseren kun je leren: afval

Minimaliseren, het klinkt zo makkelijk maar het kan ook wel moeilijk zijn. Hoe breng je, heel KonMari, rust in zowel je huis als je hoofd? Vorige week las je al hoe ik minimaliseerde op het gebied van make-up en verzorging en vandaag heb ik het over minder afval.

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar mijn keuken is een heuse mini-milieustraat. Een grote pedaalemmer voor plastic, een boodschappentas voor oud papier, een klein duobakje voor restafval en GFT-afval en dan nog maar te zwijgen over de drie grote containers in mijn voortuin; afval is ondanks de afvalbakken everywhere. Het enige voordeel? Het maakt mij bewust(er) van hoeveel afval een mens op een dag produceert! Tijd dus om eens flink te downsizen!

eten on the go

Je kent het vast wel: je bent een tijd onderweg en dus moet je dat oventje voorzien van brandstof. Het is dan heel verleidelijk om even snel wat te halen, maar voor je het weet heb je allemaal verpakkingen die je waarschijnlijk niet kunt recyclen (en heb je weer een duit uit het zakje gehaald). Wees de impulsaankopen voor en bereid je voor. Er zijn talloze herbruikbare verpakkingen waar je die lekkere maaltijden en snackjes in kunt bewaren zoals de boterhamzakjes van Keep Leaf en RollEat. Zelf ga ik niet op reis zonder de KeepCup, erg fashionable ook in mijn green and the cities-kleuren, waarvan ik weet dat ze ze in koffietentjes graag voor je vullen.

boodschappen

Okay ik moet toegeven: mijn naam is José en ik gebruik plastic zakjes voor mijn groenten en fruit. Maar alleen als het losse dingen zijn (lees: sperzieboontjes of druiven) en ik bewaar de zakjes altijd om in onze pedaalemmertjes te gebruiken. Ben jij een heiliger sojaboontje, dan zijn de herbruikbare tasjes van Re-Sack iets voor jou!

(spontane) shopping tripjes

Sinds een tijd krijg je niet meer te pas en te onpas een plastic tasje mee tijdens je shopping tripje. Een opluchting als je het aan mij vraagt, want niet alleen liep je met armen vol tasjes (those were the days), maar ook maakte je nog eens gratis reclame voor winkels én puilde mijn voorraadkast, waar ik – what’s in a name – mijn overdaad aan tasjes bewaarde, uit van de zakjes. Alleen ja, als je eens spontaan gaat winkelen, waar laat je dan jouw aankopen. Nou, gewoon in een canvas tasje. In need of a fashionable tote bag? Check dan mijn top 5 tote bags.

Nou dat was ‘m dan voor deze keer! Ik weet dat ik heus niet het braafste meisje uit de klas ben dus tips op het gebied van minder afval produceren zijn van harte welkom!

Liefs, José

Foto’s: Green Jump, Fish & Woods

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *