minimaliseren kun je leren: cosmetica

Minimaliseren, het klinkt zo makkelijk maar het kan ook wel moeilijk zijn. Hoe breng je, heel KonMari, rust in zowel je huis als je hoofd? Vanaf vandaag start ik met een nieuwe miniserie: minimaliseren kun je leren. Laten we beginnen met multifunctionele cosmetica.

Misschien ligt het aan mij (als niet-beautymeisje), maar een overvolle make-uptafel is echt niet nodig. Want wist je dat heel veel cosmetica multifunctioneel is?

minimaliseren: make-up

Okay ik heb het al toegegeven: ik ben geen beautyblogger. Ja, ik zie als blondine wel de meerwaarde in van mascara en túúrlijk, ik weet een smokey eye wel te waarderen maar daar houdt het echt bij op. Maar sinds ik wat meer beautyvloggers volg krijg ik ook meer waardering voor make-up. Af en toe durf ik zelfs te experimenteren waarbij ik tot de volgende conclusie ben gekomen: champagnekleurige oogschaduw doet het prima als highlighter en een roze eye shadow dubleert prima als blush. Eventueel kan je de bruine oogschaduw gebruiken voor contouring (al heb ik daar geen kaas van gegeten) of voor heftig aangezette wenkbrauwen. En nog een tip van Karim Sattar, international make-up artist van Dr. Hauschka: maak mascara waterproof door met duim en wijsvinger een bijkleurende oogschaduw op je winpers te “drukken”. Ik zou dus zeker zeggen: experimenteer er lekker op los.

minimaliseren: verzorging

Het voordeel dat ik niet zoveel make-up gebruik is dat er dus niet zoveel afgehaald hoeft te worden. Toch is het erg belangrijk om alle versierselen er aan het einde van de dag eraf te halen – hallo, mijn naam is José en ik slaap wel eens met mijn make-up op – voor de beste huid uiteraard. Voor mij werkt amandelolie perfect, zelfs voor waterproof mascara, die ik vervolgens ook gebruik om mee te (baby)masseren. Een andere handige dopfelgänger: kokosolie. Echt, ik weet niet hoe ik het zonder gered heb. Als lippenbalsem, als handcrème, als haarserum en –masker: deze Caraïbische olie werkt overal voor!

Nou dat was ‘m dan: de eerste minimaliseren kun je leren. Welke cosmetica gebruik jij op meerdere manieren?

Liefs, José

Foto’s: Meal Makeover Moms, Christine und Hagen Graf.

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *