mocktails: drie virgin cocktail recepten!

Wat schreeuwt er nou meer Sex and the City dan cocktails? Ook ik ben fan van de exotische drankjes, maar met die lovely baby bump moet ik de alcohol nog even laten staan. Helemaal niet erg met zo’n mooi doel, en zeker ook niet met de zomer op komst. Je zou niet de eerste zijn die flink geraakt wordt door de combi zon + alcohol! Daarom maak ik vandaag mijn drie favoriete zomerse cocktails in virgin variant, mocktails dus, met natuurlijk zoveel mogelijk biologische en/of fairtrade ingrediënten!

mocktail 1: nojito

Het mooie aan de mojito is dat ‘ie zo belachelijk simpel is. Hij is stoer genoeg om ook door mannen gedronken te worden en kan zo zoet gemaakt worden als de drinker hem wil. Met het limoentje en de munt kom je helemaal in zomerse sferen!

ingrediënten virgin mojito

  • 1 tot 2 takjes biologische munt
  • een halve limoen in partjes
  • 2 tl Fair Trade Orginal rietsuiker
  • limoenfrisdrank of bruisend water, al gelang naar smaak
  • crushed ice (maak je makkelijk door ijsblokjes in een stevig ziplokzakje te doen, deze te wikkelen in een theedoek en te verpletteren met een deegroller of pan)

bereidingswijze virgin mojito

Kneus de limoen met het rietsuiker met een stamper of de bolle kant van een lepel in een gekoeld longdrinkglas of groot whiskeyglas. Voeg de muntblaadjes toe en stamp nogmaals. Vul aan met chrushed ice en het bruisende water of de limoenfrisdrank.

mocktail 2: piña nolada

‘So you like piña colada!’ Wie moet niet aan dat liedje denken bij deze op en top zomerse cocktail? Het deuntje, de kokosmelk en de ananas zijn instant ingrediënten voor een zomers gevoel.

ingrediënten virgin piña colada

bereidingswijze virgin piña colada

Klop de kokosroom op met een garde of handmixer tot een dikke “slagroom”. Meng alle ingrediënten in een shaker of blender.

mocktail 3: cosnopolitan

Misschien wel het bekendste drankje uit SatC is de Cosmopolitan. Wie herinnert zich niet het einde van SatC: The Movie waarin de dames toasten op Samantha’s 50 verjaardag met een Cosmo en verzuchten ‘Why did we ever stop drinking these’?

ingrediënten virgin cosmopolitan

bereidingswijze virgin cosmopolitan

Vul een cocktailshaker met ijs en voeg de ingrediënten toe. Schud en schenk zonder de ijsklontjes in een gekoeld martiniglas. Decoreer met sinaasappelschil of met de overgebleven limoenschil, wel zo duurzaam.

Dit zijn mijn drie meest favoriete cocktails en ik moet zeggen: ze smaken verdraaid lekker, ook zonder de alcohol!

Wat is jouw favoriete cocktail?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *