green and the cities’ moestuin part 2

Moestuinieren - VoortuinGoede voornemens, daar doe ik eigenlijk niet aan. Maar dit jaar had ik er wel eentje: beginnen met moestuinieren. Nou ja, beginnen… Vorig jaar groeide ik al wat plantjes bij paps en mams thuis, en op het balkonnetje van mijn lief heb ik genoten van één heerlijke rode paprika. Maar daar had ik wat hulp, mensen die liefdevol mijn plantjes bewaterden. En nu met een eigen tuin (of in dit geval: vensterbank) vond ik dat ik wel weer aan de slag kon! Een paar weken geleden zag je al hoe mijn moestuintje zich ontwikkelde in onze vensterbank. Na een heerlijke vakantie (vanwaar de afwezigheid van twee weken) vonden we het tijd om een beetje aan de slag te gaan met een echte moestuin, met als resultaat een mooie 2,5 m2 grond. Wat een werk was dat zeg! Lief sjouwde zich bijna een breuk met de stenen en tezamen zuilden we het zand naar een ander plekje (what to do with it???) om zo een uitgeschept stukje voor aarde te maken. Na twee ritjes naar de bouwmarkt kon er dan echt een eerst stukje tuin gecreëerd worden.

v.l.n.r. boven: tuinbonen, pastinaak, veldbloemen
onder: rode paprika, puntpaprika, ui, knoflook

Moestuinieren - Paprika En nu staan mijn rode en puntpaprika’s, ui en knoflookteentjes, samen met tuinbonen, pastinaakzaadjes en een trouwkaart van bloempapier in ons kleine tuintje. Mijn oppottafeltje – een kadootje van mijn ouders voor mijn b-day – is ook weer aangevuld met potjes voor bergsteentijm, bieslook, kamille, citroenmelisse en (hopelijk) lavendel.

v.l.n.r. boven: munt, basilicum, bieslook, peterselie
onder: citroenmelisse, bergsteemtijm, kamille, lavendel

Hopelijk gaat deze poging beter lukken dan vorig jaar! Het enige dat ik kan doen is hopen op veel zon, waar nodig bijwateren en veel kijken naar mijn favo tv-programma’s (Maartens Moestuin en The Big Allotment Challenge). Op naar een mooie oogst! Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *